מהן אפשרויות הטיפול ברעד בחולים עם מחלת פרקינסון ?

טיפול ברעד ופרקינסון

לבודופה / קרבידופה, אגוניסטים של דופמין ואנטיכולינרגיות מספקים תועלת טובה לרעד בכ- 50 עד-60% מהחולים. 

 

אם מטופל חווה רעד מטריד ואם התופעות אינן נשלטות בצורה מספקת באמצעות תרופה אחת, יש לנסות אחרת. אם הרעד אינו נשלט כראוי באמצעות תרופות, ניתן לשקול טיפול כירורגי בכל עת במהלך המחלה.

כמו כן יש לשקול בדחיפות הוספת שעות בחדר כושר מותאם או בליווי מאמן אישי מוסמך.

רעד ופרקינסון

 

הרעד האופייני לפרקינסון מתרחש בעיקר במנוחה ("רעד במנוחה") ומתמעט בזמן השינה וכאשר חלק הגוף נמצא בשימוש פעיל. לדוגמא, היד שלך עשויה לרעוד בזמן שאתה יושב, או אפילו בזמן שאתה הולך, אך כשאתה מושיט יד ללחוץ ידיים למישהו, הרעד פחות מורגש או נעלם לחלוטין.

 

רעד נוטה להתרחש בידיים ומתואר לעתים קרובות כ"גלגול גלולות ": דמיין להחזיק גלולה בין האגודל לאצבע האצבע ומגלגל אותה ברציפות. אבל זה יכול להופיע גם בחלקים אחרים של הגוף, כולל השפה התחתונה, הלסת או הרגל. רעידות אלה יכולות להפריע לפעילויות שגרתיות כמו גילוח, הלבשה, כתיבה ומשימות רבות אחרות הדורשות תיאום מוטורי עדין. יש אנשים המדווחים על רעד פנימי, תחושה רועדת בתוך החזה, הבטן או הגפיים שלא ניתן לראות.

 

כ -70% מהאנשים עם פרקינסון חווים רעד בשלב כלשהו במחלה.

 נראה כי רעד נפוץ מעט פחות בקרב אנשים צעירים יותר עם מחלת PD, אם כי הוא עדיין אחד התסמינים המטרידים ביותר. לאנשים עם רעד במנוחה יש בדרך כלל מהלך מחלה מתקדם לאט יותר מאשר אנשים ללא רעד.

 

רעד בתנאים אחרים

בעוד שרעד הוא סימפטום שכיח של פרקינסון, זה יכול להיות גם סימפטום של מצבים אחרים.

 

למידע נוסף לחצו כאן!

 

 

רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ