מחפשים מתכונים אסייתים? הכירו שפים מומלצים בעולם

 

שפים מתכונים אסייתיםשפים הפכו זה מכבר ל"סלבס" החדשים. כן התופעה הזו קיימת לא רק בישראל, אלא נמצאת גם במקומות אחרים. אם אתם בעניין של אוכל אסייתי ישנם כמה שפים מומלצים שכדאי מאוד לעקוב אחריהם, וכמובן אחרי המתכונים שהם מעלים ברשתות החברתיות מפעם לפעם, אז במיוחד בשבילכם הכנו רשימה קצרה של כמה מהשמות הלוהטים במטבח האסייתי.

הכי לוהט והכי חתיך – ויקאס חאן

השף ההודי הפופולרי ביותר, שהוא גם אדם ידוע ברחבי העולם. ויקאס חאן נמצא במקום הראשון בין רבים מהשפים המובילים באסיה. חאן נחשב ליוצא דופן בעסקי המזון והוא זכה בפרסי הצטיינות רבים. הוא בן 45 אבל יש לו שם של הבחור הכי חתיך והכי מקסים בין כל השפים. כפי שהוא לא פעם מעיד על עצמו, בישול הוא התשוקה היחידה שלו בנשמה, ובאמת ספר הבישול שלו הוא אחד מהנחשבים ביותר כשמדובר במטבח האסייתי. אין פלא שכמה מהדמויות הבולטות ביותר ברחבי העולם, כולל אובמה, זכו לטעום מהמאכלים מעשה ידיו של חאן. כיום הוא מתגורר בניו יורק שם אפשר לאכול את מאכליו במסעדה שלו ג'ונון, הממוקמת ליד המדיסון סקוואר גארדן.

 

שם נוסף שניתן למצוא בצמרת הוא של מחבוב ח'אן. זהו שף צמרת פקיסטני אשר נחשב לאדם רגוע מאוד ובעל אופי מושך. הוא מחנך לבישול בצורה הטובה ביותר לחיים וטעם, ויש שרואים בו בין השפים המרתקים באסיה. הוא כתב את ספר הבישול, Food for Life, שנחשב ליצירת מופת. השף מחבוב גם היה השופט של תוכנית הבישול המפורסמת מאסטר שף פקיסטן. מסתבר שיש לו נטייה לחרוג מהציפיות עבור סוגים שונים של מאכלים פקיסטניים, בישול אסייתי, אוכל סיני ובישול מסורתי. והוא נחשב ליוקרתי במיוחד בזכות כל הטיפים ושיטות ההזנה דלות קלוריות ודלי השומן שהוא מיישם ברוב המאכלים.

השף זקיר קוראשי החל את הקריירה שלו באחת ממסעדות חמשת הכוכבים המצטיינות של קראצ'י ומאותה נקודה ואילך עבד במספר המסעדות המובילות בקראצ'י, דובאי, סינגפור, דרום אפריקה, בריטניה ורבות אחרות. המסע והניסיון שלו הביאו לשינויים חיוביים בבישול שלו. את הבישולים שלו ניתן לטעום במסעדות שלו בקראצ'י שהן "מסעדת קליפטון גריל" ו"שאן-א-מוגליה ".

הילד הרע של עולם הבישול

דייוויד צ'אנג ידוע כ"ילד הרע "של עולם הקולינריה האסייתי, והוא הבעלים של המסעדה מומופוקו. הוא נחשב לנועז גם ביחסו למזונות וגם בזהותו הייחודית. את ילדותו הוא החל דווקא בארלינגטון, וירג'יניה.  לעסקי המסעדנות הוא הגיע בגיל צעיר, מאחר ואביו החזיק בשני ביסטרו בוושינגטון הבירה. אומנם בצעירותו הוא למד לימודי דתות במכללת טריניטי, אבל מהר מאוד החליט ללכת למכון הקולינרי הצרפתי. צ'אנג החל במרצ'ר קיטשן ופתח את קרפט לפני שעבר ליפן שם עבד בחנויות ראמן בשכונה ובאיזאקאיה ובפארק הייאט טוקיו.

 

שף יפני אחר הוא נוביוקי נטצ'ושימה הידוע בשם הקיצור שלו נובו "Nobu" בעולם הקולינריה. הוא הבעלים וגם השף של המסעדות נובו ומצוהיסה הממוקמות ברחבי העולם. נובו, שהיה סושי-שף מסורתי, החליט לפנות אל סגנון חדשני, שזכה לכינוי נובו סטייל, איך לא?. במקור הוא החל לעבוד במשך שלוש שנים בפרו, כן דווקא שם יש אוכלוסייה יפנית ענפה, ואז עבר לארגנטינה, בהמשך הגיע ליפן, אחר כך לאלסקה, ואז התיישב לבסוף בלוס אנג'לס. נובו פתח את המסעדה הראשונה שלו בארצות הברית, Matsuhisa בבוורלי הילס, קליפורניה, בינואר 1987, כאן התחיל הקשר הקרוב והעסקי שלו עם השחקן רוברט דה נירו, שהפך לשותפו במסעדה שלהם בניו יורק.

 

 

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

המלצות טיולים בארץ

המלצות טיולים בחו"ל

בלוג - כתבות מאמרים וטיפים בתחומים שונים

פרסום עסקים חינם

קידום משולב בגוגל ואתר המלצה - פרסום עסקים מתקדם

טיפים לעסקים

 

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?

חייגו 0722-400-400 או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ