כמה התפתחה טכנולוגיית ניתוחי החלפת מפרקים?

שחיקת הסחוס בעקבות תהליך ההזדקנות או תאונת פציעה והכאבים העזים יחד עם המגבלה בתנועה מבשרם על כך שיתכן שמדובר בבעיות במפרק.
אנשים מבוגרים רבים סובלים מתופעה המכונה אוסטאוארטריטיס  (שחיקת סחוסים) ובאה לידי ביטוי גם בסממנים פיזיים שונים כגון עיוות, התנפחות או נוקשות באזור הירך וחשוב מאוד לגשת לאבחון רפואי כדי להבין מה הבעיה, מקור ולקבל המלצות על דרכי טיפול והתמודדות. יש מקרים בהם ההמלצה תהיה בתקופה מסוימת לפנות לפיזיותרפיה, כירופרקטיקה, הידרותרפיה, להיעזר במשככי כאבים, אך לרוב פעולות אלה ותרופות לא פותרים את הבעיה אלא יכולים להקל וגם זה לרוב לטווח קצר ולא לכולם.
הבשורות המעודדות שכיום יש פרוצדורות כירורגיות מתקדמות להחלפת המפרק תוך שימוש במשתלים חדשניים ושיטות מתקדמות, שביחד יכולים לשפר משמעותית את התוצאות של הניתוח וכן לקצר את תהליך השיקום. 

 

גישה ניתוחית שעושה הבדל גדול

אם בעבר נהגו להחליף מפרק בגישה האחורית או הצדית, הרי שכיום מבינים את היתרונות הרבים בשיטת החלפת מפרק הירך בגישה הקדמית של ד"ר רמי כרדוש. אם בגישה האחורית הפרוצדורה התבצעה בחלק הצדדי האחורי של הירך ובגישה הצידית, הרי שבגישה הקדמית הפרוצדורה מתבצעת מהחלק הדמי של הירך. בגישה הקדמית למנתח יש אפשרות להחליף מפרק בלי לחתוך את השריר כך שאפשר להפחית את הטראומה לגוף ולקצר את תהליך השיקום ואפילו להקטין את הצלקת. כמו כן, לאחר ניתוח בשיטה זו אין מגבלות כמו ישיבה על כיסא נמוך או כרית בין הרגליים וגם היות והמנותח שוכב על גבו ניתן לשלוט באורך הרגליים וכך למנוע מצב של צליעה.
התוצאות של הניתוח יכולות להחזיק למשך 15-20 שנה ואפילו יותר והחתך קטן יחסית (4-5 ס"מ) לאורך הפסים של העור ולא הרוחב ולכן הצלקת קטנה יותר. השיטה פחות פולשנית משיטות אחרות שהיו נהוגות בתחום ולכן, מנתחים רבים המבצעים ניתוח החלפת מפרק נוטים לאמץ אותה. יתרונות נוספים לגישה הקדמית שהשתכללה עם השנים הם עיצוב אנטומיית המפרק – אפשרות לבדוק בצורה מדויקת את טווחי התנועה והיציבות של מפרק הירך ללא הגבלות מיוחדות, כאמור, לאחר ביצוע הניתוח כולל קימה להליכה או ישיבה ביום הניתוח עצמו. כלומר, החוויה עצמה מהניתוח טובה יותר. 

 

שתלים חדשניים להשגת תחושה טבעית

הטכנולוגיה כיום מבוססת מחקרים הובילה ליצירת שתלים מתקדמים הדומים במבנם ככל שניתן למפרק הירך הטבעי. המשתל בנוי מטיטניום כאשר בחלקו החיצוני של השתל יש נקבוביות הנצמדות לעצמם ומעודדות אותה לצמוח לתוכו ולהפוך לחלק בלתי נפרד ממתנה.
גם בניתוח החלפת ברך מיושמים היום חידושים שונים מפוליאתילן נע דרך משתל המאפשר כיפוף עמוק ואפילו משתל המותאם למין המנותח וניתן לראות שיעור הצלחה גבוה וקיצור גם במשך ההחלמה ושיפור בתהליך ההחלמה מניתוח זה. בכל מקרה, כיום קיימות אפשרויות רבות לשתלים מחומרי גלם שונים והמומחיות של המנתח מאפשרת לו לבחור את סוג השתל הנכון ביותר למטופל.


בנוסף לכך, היום יש מערכות ממוחשבות שנועדו לבצע הדמיה ולתכנן את ההליך הניתוחי בסטנדרט גבוה במיוחד וברמת דיוק טובה שמסייעות להשגת תוצאות מרשימות יותר, כי התכנון מלכתחילה יעיל יותר וגם קיימת טכנולוגיית ניווט המאפשרת למנתחים למקם את המשתל בצורה מדויקת במיוחד הרבה יותר מהתקופה לפני שהומצאה טכנולוגיה מעין זו. כמו כן, היום כבר יודעים לאבחן את מנגנון הכאב ולהציע למטופל לאחר הניתוח משככי כאבים בהתאמה לרמת הכאב ולהפחית את אי הנוחות. 

הטכנולוגיה והחידושים יחד עם הגישה הניתוחית מאפשרים תהליך שיקום מואץ וקצר יותר שמאפשר למטופל לחזור לשגרה בדרך מהירה יותר עם מינימום כאב ומקסימום ביצועים. 

 

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול