מגדלים בני נוער - טיפים לפיתוח התקשורת

מגדלים בני נוערכולנו היינו פעם בני נוער – בין אם צייתניים, מרדניים או מה שביניהם. תקשורת עם בני נוער אינה תמיד דבר של מה בכך; לעתים עלינו להרהר לגבי דרכים טובות לפיתוח התקשורת עם הנערות והנערים החשובים לנו. זכרו שבני נוער רבים בימינו אינו מורגלים לקבל יחס סלחני ומקבל, אלא דווקא למאבקי כוח, הוראות וחטטנות (כך לפחות אם רואים זאת). האם יש מה לעשות כדי להתגבר על קיר הזכוכית הזה בתקשורת?

יצירת תקשורת היא המטרה כאן

מבוגרים רבים מפספסים את החשיבות שבה בעת עניין אמיתי ואותנטי כלפי בני נוער. מה שהצעירים מבקשים הוא לקבל תשומת לב מלאה ואמיתית. אתם לא שם כדי לתחקר אותם אלא כדי לתקשר איתם.

הראו להם שהם באמת מעניינים אתכם

נסו לראות את העולם מהמשקפיים שלהם. כאשר אנשים אינם מוכנים לשים לרגע בצד את צורת החשיבה שלהם, לא יהיה מספיק מקום לשיחה אמיתית מלב אל לב. בני נוער אינם אוהבים את הגישה הזו. גשו אל בני נוער עם סקרנות. אפשרו גם להם להוביל את השיחה. הקשיבו יותר ודברו פחות. כך הם יעריכו את נוכחותכם ואת הנכונות שלכם לפעול אחרת עבורם.

הקשבה אמפתית

מה זה הקשבה אמפתית? זוהי דרך בה המקשיב מהווה "כלי" להכלת דברי הצד השני. המאזין נמצא שם באמת עבור בן שיחו – פותח את האוזניים ואת הלב לטובת הקשבה אותנטית, ללא התעלמות או העמדת פנים. הקשבה אמפתית מציעה הכלה של כל הדברים, ללא מיון וללא ביקורת.

 

הקשבה אמפתית אינה מיועדת להכין תגובה או לעצב פתרון לבעיה. התשובה אינה נחוצה כרגע – וגם הפתרון אינו הדבר החשוב ביותר בשלב זה. המטרה כרגע היא להעניק מענה למחסור באוזן קשבת שבני נוער רבים סובלים ממנו.

 

רוב בני הנוער המבקשים אוזן קשבת אינם מצפים לקבל פתרון מעשי; במקרים רבים הם יודעים מה הפתרון המעשי בעצמם ואינם נטולי יכולת לבצע את הפתרון. אולם מה שהם מחפשים יהיה בדרך כלל אוזן קשבת – הקשבה לשם הקשבה, ללא תנאי כלשהו, על מנת למצוא פתרון לבדידות שהם חשים לעתים.

 

לבני נוער יש אינטליגנציה רגשית גבוהה הרבה יותר מכפי שרבים מאיתנו נוטים להאמין. כאשר הם חשים שקיים פתרון לתחושת הבדידות שלהם, הם יגלו כוח פנימי לראות את הפתרון ולבצע אותו. הבדידות היא הגורם שבמקרים רבים מונע מבני נוער לראות את הפתרון וליישם אותו. הקשבה אמיתית ואמפתית היא מה שבני הנוער זקוקים לו.

 

בני נוער חשים הקלה רבה כאשר הם מרגישים שמקשיבים להם האמת. זוהי הקלה מוחשית שמעניקה להם תקווה ואופטימיות. וכך גם נוצרת תקשורת חדשה – תקשורת המבוססת על אמון. האמון הזה, במקרים רבים, אבד עם השנים, כיוון שהנערים לא קיבלו את הצרכים הנפשיים שלהם, וזה לא משנה אם יש להם משפחה עשירה ובעלת אמצעים או משפחה ענייה ודלת אמצעים; גם הורים עשירים לעתים אינם יודעים לספק את הצרכים העמוקים ביותר של ילדיהם – באמצעות נוכחות קיימת והקשבה אמיתית.

 

הקשבה אמפתית היא כלי טיפולי חשוב ביותר המאפשר לבני נוער (ולכל אדם, למעשה), לחוש ולחוות קשר ותקשורת. קשר מסוג זה הוא בסיס טוב לכל סוג טיפול המשך בעתיד. כך ניתן להבטיח שנערה או הנערה יסכימו לשוחח שוב בפתיחות.

בכל מקרה – זכרו כי מדובר בטיפים ושעדיף תמיד לפנות לבעל מקצוע.

 

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

המלצות טיולים בארץ

 

המלצות טיולים בחו"ל

 

בלוג - כתבות מאמרים וטיפים בתחומים שונים

 

פרסום עסקים חינם

 

קידום משולב בגוגל ואתר המלצה - פרסום עסקים מתקדם

 

טיפים לעסקים

 

 

 

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?

חייגו 0722-400-400 או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ