הדברים שלא ידעתם על סיביר

סיביר הוא אזור גיאוגרפי ענקי הכולל כמעט את כל אזור צפון אסיה. האזור נחשב כחלק מרוסיה עוד מהמאה ה-17 וכלולים בו גם רכסי הרים מסין, מונגוליה וקזחסטן. סיביר מהווה 77% משטחה של רוסיה, אך מספר התושבים הוא 28% מכלל התושבים בה. סיביר הוא אזור פראי ומבודד עם טבע מדהים שרק מעטים זוכים לטייל בו. עונת הטיולים המומלצת באזור היא בין מאי לספטמבר. הרכבת הטרנס-סיבירית חוצה את האזור במסלול ארוך למדי.

 

יש שיגדירו את נופי סיביר "נופי בראשית" – נהרות רבים ומרשימים, אינספור אגמים ויערות ענק. בטיול בסיביר כדאי להתרכז באגם באיקל (Baikal) הגדול – שהוא גם הגדול והעמוק ביותר בתבל, וניזון ממים צלולים המופשרים מהשלגים המגיעים מ-500 נהרות שונים. האגם מהוו 20% מסך המים המתוקים ושטחו גדול פי אחד וחצי משטח מדינת ישראל. הדת השלטת במקום אינה בדיוק דת, אלא הפרקטיקה השמאניסטית. המילה "שמאן" משמעותה רופא "אליל". סיביר הענקית כוללת את כל החלק האסייתי של רוסיה – מאורל ומזרחה. חלק קטן בלבד מסיביר נמצא בשטח קזחסטן.

 

התיירות בסיביר נמצאת עדיין בחיתוליה וחסרה תשתית איתנה. מוקדי התיירות העיקריים בסיביר כיום כוללים את ימת באיקל, קמצ'טקה ואלטאי. הרכבת הטראנס-סיבירית היוצאת ממוסקבה, חוצה את סיביר לאורכה – עד לולדיווסטוק שלחופי האוקיינוס השקט.

ימת בייקל

ימת בייקל שבדרום סיביר היא האגם העמוק בתבל (למעלה מ-1,600 מטרים) וחיים בו כלבי ים. מלבד היותו אגם עצום, הוא גם מכיל כחמישית מכמות המים המתוקים (שאינם קפואים) בעולם – כל כך הרבה, יותר מים אפילו מחמשת האגמים הגדולים ביבשת צפון אמריקה. בעוד שבעבר דרך הגישה היחידה לימת באיקל היתה דרך ליסטביאנקה דרך אירקוצק, אולם כיום נפתחות דרכי הגעה שונות אל האגם. ניתן להגיע אל ימת בייקל דרך  סברובאיקלסק (Severobaikalsk) ודרך אולאן-אודה (UlanUde). אין כביש שסובב את האגם כולו – גם לא מסלול הליכה, ועל כן חשוב לבחור כיוון היטב. בימים אלו ישנן עבודות לבניית מסלול גדול בבאיקל. תנועת המעבורות באגם מוגבלת והפלגות תיירותיות, שלרוב יוצאות מאירקוצק, עלולות להיות יקרות במיוחד.

העיר אירקוצק

אירקוצק זו העיר הגדולה ביותר בסביבות ימת באיקל (במרחק 70 קילומטרים ממנו). רצוי להישאר לביקור קצר באירקוצק לפני שממשיכים הלאה בסיור באגם. באירקוצק ניתן ליהנות מארכיטקטורה מרשימה בת המאה ה-19 ומכנסיות יפות. העיר הוקמה באמצע המאה ה-17 כמוצב קוזאקי במטרה לשלוט על ילידי המקום – אנשי הבוריאט. במהלך המאה ה-18, היוותה אירקוצק בסיס יציאה למשלחות לחקור הצפון הרחוק והמזרח (כולל אלסקה). אירקוצק, שמשך שנים רבות שימשה כמרכז הסחר והמנהלה של מזרח סיביר, שלחה שנהב ופרוות סיביריות לטיבט, סין ומונגוליה, בתמורה לתה ומשי.

אם כבר הגעתם עד למקום המרוחק הזה, כדאי לכם לבקר בקתדראלת בוגויאבלנסקי, במוזיאון להיסטוריה של העיר ובגלריה לאמנות.

 

מדרום לימת באיקל שוכנת העיר אולן אודה, הקרובה לגבול עם מונגוליה. בודהיסטים רבים חיים באזור, ובאולם התערוכות של העיר תמצאו תצוגה המוקדשת לבודהה. אם תיסעו דרומית-מזרחית לאולן אודה, תגיעו לקצה הדרום-מזרחי של רוסיה ולעיר ולדיוסטוק שלחופי ים יפן. בעוד שבעיר עצמה לא תמצאו אטרקציות מיוחדות, הרי שבסמוך לה תוכלו לחקור את שמורת אוסוריסק, בה חיים ברדלסים, נמרים, חזירי בר, דובים וביזונים.

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר