חוקר פרטי או משרד חקירות: מעט על ההבדלים ביניהם

 

חוקר פרטי או משרד חקירותשימוש בחוקר פרטי או משרד חקירות מתבצע אומנם מתחת לפני השטח מה שנקרא, אולם נחשב לשימוש שכיח במיוחד. אנשים יכולים להשתמש בחוקר פרטי בעת הליך גירושין או בבחינת בני הזוג שלהם, יכולים לעקוב אחר לקוחות או שותפים שהם עובדים עמם, לברר חקירות כלכליות, חקירות בנוגע להטרדות טלפוניות ועוד. זה בהחלט לא נעים להגיע למצב של שימוש בחוקר פרטי אולם לא מן הנמנע שבמקרים מסוימים נאלץ לשכור איש מקצוע כזה לטיפול בנושאים שונים, אישיים או עסקיים. כעת עולה השאלה – האם נכון להשתמש בחוקר פרטי או במשרד חקירות ומה בכלל ההבדל ביניהם?

מי הם הגופים המבצעים חקירות בישראל?

  • חוקרים בודדים – חוקר הפועל באופן פרטי עם רישיון עסק + רישיון חוקר. הוא יכול לפעול ממשרד ביתי או משרד פרטי חיצוני ויכול לבצע חקירות בהיקף מוגבל. קבוצה זו של חוקרים נקראים חוקרים פרטיים.

  • משרד חקירות – אדם בעל רישיון לניהול משרד חקירות שהקים משרד המעסיק חוקרים פרטיים שכולם בעלי רישיון חוקר. בדרך כלל מדובר בעסק פרטי או כשותפות.

  • חברת חקירות – הגוף הגדול ביותר בתחום החקירות. כל בעלי המשרד בעלי רישיון לניהול משרד חקירות וכל העובדים הנם בעלי רישיון חוקר. ההבדל בין משרד חקירות לחברת חקירות הוא די שולי ולכן שתיהן נקראות גם "חברת חקירות". היקף גדול יותר של מקרים ובדרך כלל כלים טכנולוגיים מתקדמים יותר.

 

לצד גופים אלה הפועלים באופן חוקי בתחום זה ישנם לצערנו לא מעט מתחזים המכנים את עצמם חוקרים פרטיים העובדים ללא רישיון חוקר או ללא רישיון תקף. אנשים אלה עושים נזק לענף ויכולים לעשות גם לכם נזק כיוון שהם עובדים שלא לפי חוק. הראיות שהם יאספו לא יהיו קבילות בבית המשפט ורבים מהם נשלל רישיונם עקב פעילות לא חוקית.

מה ההבדל בין חוקר פרטי ומשרד חקירות?

חוקר פרטי – יהיה אדם הפועל לבד. מצד אחד יותר דיסקרטי ומצד שני דל יותר באמצעים. כל עוד יש לו רישיון חוקר הוא אמור להיות כשיר לביצוע העבודה ולהציג ראיות קבילות בבית המשפט. מצד שני הוא אינו מפוקח על ידי מנהל משרד חקירות שמפוקח על ידי גופים ממשלתיים והמשטרה וכפוף לתנאים וחוקים שונים. חלה על חוקר פרטי חובת סודיות אולם כאשר מדובר באדם אחד אין לדעת מה יעשה עם המידע שלכם.

משרד חקירות או חברת חקירות – מדובר בגוף רציני וגדול יותר. השירותים יהיו יקרים יותר כמובן, אולם תוכלו להיות יותר בטוחים שאתם מקבלים שירות מקצועי עם אמצעים מתקדמים יותר. ראיות קבילות בבית המשפט וגם על משרד החקירות חלה חובת סודיות. החסרונות הם העלות היקרה יחסית, הרצון של חברות חקירה למשוך לעתים את החקירה ולקבל תשלום גבוה יותר ולעתים יותר מחוקר אחד יחשפו למידע שלכם.

כיצד למצוא חוקר פרטי או משרד חקירות?

יש כמה דרכים למצוא חוקר פרטי או משרד חקירות. תוכלו להשתמש כאמור בדפי זהב או ספרי טלפונים אחרים המציגים טלפונים של אנשי מקצוע בתחום. תוכלו לחפש בגוגל אחר חוקרים פרטיים, להתרשם מהאתרים שלהם והשירותים שהם מציעים ולפנות אליהם בצורה דיסקרטית לקבלת שירות. תוכלו למצוא משרדי חקירות בפייסבוק ובמקומות נוספים (ככל שמשרד החקירות חשוף יותר לקהל כך הוא יהיה יותר אמין בדרך כלל וירצה פחות לסכן את המוניטין שלו ויפחית את הסיכון שתיפלו על נוכל. כדאי גם לקרוא תגובות ברשתות החברתיות ופידבקים מלקוחות אם יש כאלה). אפשרות נוספת היא להיכנס לאתר המלצה ולהתרשם מחוקרים פרטיים ומשרדי חקירות מקצועיים מובילים בתחומם שאנו בהחלט ממליצים עליהם.

 

מעוניינים גם לפרסם מאמרים באתר המלצה? שלחו לנו מייל ונחזור אליכם בהקדם עם הצעה שווה במיוחד info@hamlatza.co.il

 

 

 

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

המלצות טיולים בארץ

 

המלצות טיולים בחו"ל

 

בלוג - כתבות מאמרים וטיפים בתחומים שונים

 

פרסום עסקים חינם

 

קידום משולב בגוגל ואתר המלצה - פרסום עסקים מתקדם

 

טיפים לעסקים

 

 

 

המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ