טיפים לכתיבת סיפורים קצרים

טיפים לכתיבת סיפורים קצריםלכאורה סיפור קצר נראה לנו משהו שקל לכתוב מהסיבה המאוד ברורה – כי הוא קצר. אלא שזהו בדיוק העניין. כתיבת סיפור קצר טוב היא אומנות בפני עצמה, ויכולה לבטא את כישרונו של הכותב אף יותר מאשר רומן עב כרס. ובכל זאת, איך אפשר להצליח ולכתוב סיפור קצר טוב, הנה כמה טיפים שיסייעו לכם במיזמי הכתיבה שלכם.

רעיון לכתיבת סיפור

כן קוראים לזה השראה, וכל אחד מקבל אותה ממקור אחר. זה יכולה להיות ידיעה בעיתון, בדיחה ששמעתם, רגע שחוויתם – טוב או רע שמח או עצוב. כל אלו ועוד יכולים לשמש אתכם כמקור להשראה. איך מגיעים אליה? בעיקר משאירים ראש פתוח לקליטה מהסביבה של תחושות, סיפורים ואנקדוטות קטנות. לפעמים אפשר ללקט כמה סיפורים ולחבר אותם לסיפור אחד. אבל ללא כל ספק מהרגע שיש לכם את הרעיון לסיפור שלכם הדרך לכתוב אותו הופכת להרבה יותר קלה. לסיפור קצר גם מומלץ לדאוג שיש איזה מוסר השכל או פואנטה, אבל לא חייב.

 

מומלץ לכתוב את הטיוטה הראשונה של הסיפור הקצר שלכם תוך זמן קצר ככל האפשר. נסו לעשות זאת ממש מבלי לקום מהשולחן או להניח למחשב. למרות שלוחות זמנים אינם תמיד המוטיב החשוב יש משהו ברצף הזה שגורם להתמיד ולכתוב. אל תדאגו יותר מדי אם אינכם יודעים את כל הסיפור מראש, לפעמים התמונות הראשונות הם שיובילו אתכם ויגרמו לכם להמשיך ולכתוב. התייחסו אל הטיוטה הראשונית שלכם כאל מפה כללית של אתר חפירות, ואתם הארכיאולוג שחופר כעת בעיר עתיקה, ומגלה חלקים מתוכה. תנו לעלילה להוביל אתכם, ובמקרים רבים תגלו שגם אם חשבתם על הסוף, עדיין הופתעתם מהדרך שהגיבורים שלכם הגיעו אליו.

 

הגיבור שלכם חשוב, ככל שהוא יהיה דמות מעניינת וטובה כך הסיפור שלכם יתפתח. דאגו לגרום לגיבור שלכם לקבל החלטה שתערב אותו במשבר כלשהו ותנו לו לצאת ממנו איכשהו. כדי להציג צדדים נוספים בו השתמשו בדמויות אחרות, אולי אפילו בוטות מדי של נבל או שוטה, ובכל מקרה כאלו שידגישו צדדים אחרים שלו. האינטרקציה שלו איתם היא שתביא את האישיות שלו לידי ביטוי.

ליצור דרמה ומתח

כדי לייצר דרמה ומתח בסיפור הגדירו שאלה דרמטית שתטיל ספק בגורלו של הגיבור שלכם. וכדי לעשות זאת היטב, עליכם להגביל בזהירות את זרימת המידע לקורא. כי שום דבר לא הורס דרמה כמו שיתוף יתר, אז הימנעו מספויילרים. וכן כאשר קורה משהו מעניין בסיפור שלכם שמשנה את גורל הדמות שלכם, אל תספרו לנו עליו, אלא פשוט הראו את הסצנה. כי לקוראים שלכם יש את הזכות לראות את החלקים הטובים ביותר בסיפור מתגלים לפניהם, רגע אחר רגע.

 

השתמשו בדיאלוגים.השתדלו שלכל דמות יהיה קול ייחודי משלה, וכדי לוודא שאכן הדמויות שלכם נשמעות שונות, קיראו את הדיאלוג של כל דמות ושאלו את עצמכם, "האם זה נשמע כמו הדמות שלי?" אם התשובה שלכם היא לא, אז שכתבו.  

אל תמנעו מעריכה ושיכתוב, הם חלק מהכתיבה. כתבתם את הסיפור, או את חלקו, חיזרו וקיראו, שנו תקנו ועירכו. כל הזמן. ככל שתלטשו אותו יותר כך הוא יצא מהודק ומהוקצע יותר, כך יתתברר גם לקוראים שלכם,ולגם לכם, מהו הסיפור שרציתם לספר.

נתקעתם עם הסיפור – אל תוותרו

סופרים, עיתונאים וגם כותבים אחרים יאמרו לכם שכתיבה היא שריר שיש לאמן. גם אם נתקעתם עם הסיפור, אל תוותרו המשיכו לכתוב. בסוף הסיפור יצא החוצה ותוכלו לכתוב את מה שרציתם.

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

פתיחת פרסום חינם לעסקים

פרסום עסקים חינם

טיפים לעסקים

המלצות טיולים בארץ

המלצות טיולים בחו"ל

בלוג - כתבות מאמרים וטיפים בתחומים שונים

המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ