נולדנו לצמוח: כיצד מתמודדים עם החסמים בפתיחת עסק

כיצד מתמודדים עם החסמים בפתיחת עסקיש מספיק סיבות טובות להקים עסק, אבל לא חסרות סיבות לא להקים אותו. בדרך כלל, הפחד מאפיל על הרצון, מה שמשאיר את הרעיון של עסק עצמאי עבור רובנו בגדר חלום רחוק. לאלו שלא מוותרים עליו ונערכים להקמתו – מחכה הרפתקה מעניינת ומאתגרת. זו ההזדמנות להכיר את החסמים המתבקשים ואיך מתמודדים איתם

 

כתב:זאב נחמנזון

 

שנים על גבי שנים אנחנו נחשפים לסיפורים מעוררי השראה על אנשים שפתחו עסק קטן, בסטה בשוק, סטארטאפ בחדר בבית ההורים, מכירות מדלת לדלת, שתוך כמה שנים הפכו לאימפריה משגשגת שמגלגלת עשרות ומאות מיליוני דולרים בחודש. על אלפי עסקים כושלים שנסגרים מדי שנה בארץ, מאידך, אנו קוראים רק בכל מיני כתבות תחקיר ומאמרים סטטיסטיים.

 

הסיכוי שעסק ייכשל גבוה במאות אחוזים מאשר שיהפוך לאימפריה עסקית, אבל בין שני קצוות העקומה הזו – יש הרבה מקום לעסקים רווחיים ומניבים, שישפרו, לפחות כלכלית, את מצבם של הבעלים והיזמים של העסק. עם זאת – כדי להגיע לנקודה הזו יש להיערך לתקופה מאתגרת ומורכבת מבחינת כל המשאבים שיידרשו – כלכליים, נפשיים, חברתיים וכמובן שעות ארוכות של עבודה.

 

החששות והחסמים שיעמדו בדרך בהחלט הגיוניים ואפילו מבוססים, אבל בפתיחת עסק – צריך להסתכל על התמונה הכוללת:

  • הפחד להיכשל כלכלית – כפי שציינו, הרבה עסקים נופלים לבור כלכלי שלוקח לעיתים זמן לצאת ממנו, אך זהו תהליך שנמשך זמן רב שבו עושים שגיאות רבות. ככלל – עדיף להשקיע כסף שניתן להסתדר בלעדיו לתקופה מסויימת, או לחלופין להיעזר במקום חיצוני אמין ובטוח. הלוואות לעסקים ניתנות היום בתנאים אטרקטיביים מאד ובדרך כלל בסכומים שמאפשרים פתיחה ותחזוקה ראשונית של עסק. חשוב מאד לקחת הלוואה בסכום שתוכלו להחזיר, גם אם בתשלומים רבים.

  • בירוקרטיה במיטבה – פתיחת עסק יכולה להיות תהליך בירוקרטי ארוך ומסואב עם הרבה שלבים, אבל זה לא מחייב. פתיחת תיק היא עניין פשוט שיכול להסתיים תוך מספר ימים. במידה ואינכם יודעים איזה עסק נכון לפתוח מבחינתכם (עוסק מורשה, פטור או חברה בע"מ) – תוכלו לקרוא מידע רב על כך באתרי אינטרנט, עם התייחסות להכנסות, מסים משוערים וכיו"ב. גם פתיחת חשבון עסקי בבנק אינה מורכבת וסביר להניח שתמיד יימצא בנקאי אדיב שישמח לעזור לכם בתהליך ולהציע טיפים ראשוניים. גם הוצאה של קבלות וחשבוניות על כל סוגיהן ניתן לבצע באמצעות אפליקציות ותוכנות ייעודיות להפקת חשבוניות, בעלויות משתלמות מאד, עם הסברים לשימוש מהיר ונוח במערכת. נוסף על כך – תמיד ניתן לשכור את שירותיו של רואה חשבון שייתן את התובנות והכלים המקצועיים. בסופו של דבר, סביר להניח שבכל מקרה תיעזרו בו בהגשת הדו"ח השנתי.

  • יעדים, תקציבים ולוחות זמנים – כן, נסיון זה משהו שלוקח זמן לצבור, וכן, אף אחד לא מרוויח הון עתק שבוע אחרי שהוא פתח את העסק שלו, אבל כדי להישאר עם הראש מעל המים ולהגיע רווחים ריאליים – יש צורך בתכנית עסקית. תכנית עסקית, עם יעדים, תקציבים תרחישים ולוחות זמנים היא כלי מחייב להצלחת עסק. אם יש לכם את הכלים לעשות את זה בעצמכם – לכו על זה. אם אין לכם, או שיש לכם ספק - זה לחלוטין לא מבייש להיעזר ביועץ עסקי חיצוני, גם אם יש לכם רעיון של מיליון דולר. כמו כן, במידה ויש לכם חבר קרוב או בן משפחה שמנהל עסק מצליח – הוא יכול להיות כתובת מצוינת לעזרה וייעוץ – עם אינטרס ברור להצלחתכם, ועם נסיון טוב.

  • מאיפה הזמן – רוב העסקים בישראל נפתחים כשבעליהם עדיין עובדים כשכירים, ואל העסק הם מתפנים בזמן שאחר העבודה. זה הולך לגזול המון. שעות שינה, שעות משפחה, שעות זמן איכות – עסק הוא עניין תובעני בהנחה ואתם מעוניינים לפתח אותו. יש הרבה גורמים שיכולים לעזור לכם בניהול הזמ הזה ובביצוע משימות, אולם אנו יודעים כי מי שמעורב בעסק שלו בכל זמנו, לומד לבד, משפר ומתקן – מנהל יותר טוב את העסק שלו, ובהמשך – גם את הזמן שלו. זהו תהליך שואב, מסע עם המון הפתעות, לטוב ולרע, שהרבה פעמים בסופן תמצאו את עצמכם עושים משהו שלא חשבתם עליו בהתחלה, ופתאום הוא מנוע הצמיחה הכלכלי שלכם. זה מה שיפה במסעות.

 

תמונה מאת Shutterstock

רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ