מוזיאון הטרקטור - עין ורד

 מוזיאון הטרקטורים בעין ורד

 

 

 

 

אוסף הטרקטורים במוזיאון הטרקטור שבעין ורד כולל מוצגים מעניינים רבים, כגון כלים חקלאיים, טרקטורים ישנים וכלים רתומים. המוזיאון משמש גרעין משמעותי לאוסף ציבורי נדיר מסוג זה, ונחשב לגדול אף בקנה מידה גלובאלי. אספני ציוד חקלאי ישנן וטרקטורים משקיעים מהונם וממרצים לרכישת הציוד העתיק ולשיקומו. מתנדבים מתאספים במועדון מדי יום שישי לטובת שחזור ושיפוץ הכלים החקלאיים – להנאת קהל המבקרים.

 

במוזיאון תמצאו תצוגה נרחבת של פריטים היסטוריים, כגון שעונים וספרים עתיקים. תראו גם ספרייה העוסקת במיכון חקלאי. מהאטרקציות העיקריות במקום: הדגמת הנעה של טרקטור על-ידי מנואלה. תוך שנים ספורות, עתיד המוזיאון לעבור למשכן חדש – על הקרקע של המועצה המקומית "לב השרון".

 

אוסף הטרקטורים מוצג לציבור במושב עין ורד בימי שישי ושבת – בשעות מסוימות.

במוזיאון הטרקטור (עין ורד) תמצאו את אוסף הטרקטורים המרשים ביותר בארץ, המכיל כלים חקלאיים ששימשו את חלוצי החקלאות בארץ ישראל המודרנית – בראשיתה של ההתיישבות העברית החדשה.

 

מוזיאון הטרקטור הוקם בזכות 30 מתנדבים המקדישים משאבים אישיים רבים לאיתור, שיפוץ ושימור כלי עבודה חקלאיים מתחילת המאה הקודמת.

 

בביקור במוזיאון אפשר ליהנות ממפגש איכותי עם מגוון גדול של כלי חקלאות מגוונים והזויים, כגון הטרקטור העברי הראשון והיחיד שיוצר בארץ, "זאטוט 10", על-ידי המשבר לצרכן, מרסק אבנים ועוד. ילדים יכולים לטפס על המוצגים ולחוש מקרוב את תחושתו של החקלאי הארצישראלי.

 

חברי העמותה רואים את החשיבות שבטרקטורים ובכלים חקלאיים האחרים – שכן אלו מהווים חלק משמעותי מסיפורו של המפעל הציוני וקום המדינה. חזונם של מתנדבים אלו הוא לתווך בין ההיסטוריה של תחום זה לבין הדור הצעיר.

 

ארז מילשטיין, יו"ר העמותה, הוא גם יוזם הפרויקט ויש בעיניו ניצוץ התלהבות כזה שתוכלו למצוא רק בעיניהם של אספנים נלהבים. ארז מגדיר עצמו אספן כפייתי ובביתו ניתן למצוא עששיות, שעונים, מחרשות ופריטים אחרים בעלי ניחוח רומנטי ו/או היסטורי. את הטרקטור הראשון שלו שיפץ ארז עבור ארגז החול של גן הילדים שנוהל על-ידי אשתו, והשאר – היסטוריה. מאז החל ארז בפעולות "הצלה" של טרקטורים נכחדים, חילוץ כלי עבודה עתיקים מגני ילדים ואיסוף סיפורים אודותם.

 

אהבתו הגדולה של ארז לטרקטורים הביאה את הדברים לידי כך שעם השנים הצטרפו אליו משוגעי טרקטורים נוספים, המגיעים מדי יום שישי על-מנת לעמול על שיפוץ מנועים, צביעת מכסים בצבעם המקורי, שחזור מדבקות וחריטת סמלים.

 

במוזיאון יש אוסף מרשים שנבנה באהבה וכולל פריטים מרתקים מראשית ההתיישבות ועד שנת 1965.

 

טרטורים והסיפור הציוני

למרות שיש כאן המון טרקטורים, תוכלו למצוא במוזיאון גם יותר ממאה כלים חקלאים, כולל מזרעת תפוחי אדמה מתחילת המאה שעברה, טחנת קמח ומרסקת אבנים ששימשה את גדודי העבודה החלוציים. מדי שנה, ביום ירושלים, נושאים חברי העמותה של מוזיאון הטרקטור את הכלים הכבדים עליהם עמלו במשך השנים על מובילי טנקים ומגיעים איתם לירושלים – לנסיעה ברחובות העיר כחלק ממפגן ההצדעה המרשים של ההתיישבות העובדת. לעוברי אורח מסוימים ולחלק מהצופים עשוי מראה זה להיות מוזר למדי, אולם מדובר בחלק מהחזון של חברי העמותה.

 

גם אתם מתעניינים בביקור במקום המלהיב הזה? שימו פעמיכם למושב עין ורד ותתכוננו לחוויה מרגשת ביותר.

כניסה לכרטיס העסק >>>

 

מוזיאון הטרקטור

http://tractor.org.il

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

פרסום עסקים

 

טיפים לעסקים

 

מסעדות ובתי קפה

 

תיירות ונופש

 

בלוג - כתבות, מאמרים וטיפים בתחומים שונים

המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה