טיפים לניקיון אקווריום

טיפים לניקיון אקווריוםלמרות שדגים אלו בעלי חיים הדורשים תחזוקה נמוכה יחסית, ישנה עדיין מטלה חיונית עליה יש להקפיד כדי לוודא איכות חיים מספיקה עבור הדגים האהובים שלכם, כאשר הכוונה היא לניקוי האקווריום. תוכלו להבחין אחת לתקופה במי האקווריום שהפכו עכורים – מה שאומר שהגיע הזמן לנקות אותו. באופן כללי, צריך לנקות אקווריום מדי שלושה-ארבעה שבועות; נוהג קבוע זה ימנע מחלות ומוות של הדגים.

 

איך מנקים אקווריום?

יש להקפיד על מספר שלבים פשוטים למדי:

ניקוי המבנה

השתמשו בספריי לניקוי חלונות כדי לקבל זכוכיות מבריקות במאמץ מזערי. הספריי מאפשר ניקוי של הצד הקדמי בלבד. וודאי כי לא נכנס חומר ניקוי למים. לניקוי הצד הפנימי השתמשו בסקוטש ובמים.

החליפו חלק מהמים בלבד

ראשית כל, חשוב מאוד שלא להחליף את כל המים שבאקווריום בפעם אחת. מדוע? כיוון שמי האקווריום הם סביבת המחיה של הדגים האהובים שלכם, המורגלים לטמפרטורה ולהרכב המים – כך שהחלפה מלאה שלהם עשויה להביא אותה לידי הלם. השאירו תמיד לפחות שליש מכמות המים הישנים אליהם הדגים רגילים. ניתן לשאוב החוצה את המים בעזרת סיפון או צינור, או בסיוע כלי קיבול. את הדגים תוכלו להשאיר בתוך האקווריום עם המים שנותרו, או להעבירם עם המים למיכל חלופי, עד לסיום מטלת הניקיון.

כדי לשמור על טמפרטורה אחידה (מומלץ) החליפו 30% מנפח המים. שמירת טמפרטורה אחידה ככל הניתן תמנע מהדגים לחצים מיותרים.

ניקוי אביזרים

שלפו מהאקווריום את הציוד הנמצא בו (מסננים, משאבות, קישוטים וכו'). אל תוציאו מהאקווריום צמחי מים, שכן צמיחתם תיפגע; תוכלו פשוט לשטוף אותם תחת זרם מים בכיור או במקלחת.

 

ניקוי משאבות

במסגרת תהליך הניקוי, חיוני לנקות גם את המשאבות הפנימיות ולוודא תפקוד מלא שלהן בתום הניקוי. פתחו את המשאבות ונקו את המדחפים שלהן ביסודיות.

 

איך מנקים אצות?

לדפנות אקווריום יש נטייה להתכסות באצות, מה שגורם לאקווריום להיראות עכור. תוכלו לקרצף את הדפנות בעזרת מברשת ייעודית שתוכלו למצוא בחנויות לחיות מחמד או לציוד דגים (וודאו כי המברשת מתאימה לעבודה עם החומר ממנו עשוי האקווריום שאתם מנקים: אקריליק, זכוכית וכו'). אם האקווריום שלכם אינו גדול במיוחד, תשמחו לדעת שכם מברשת שיניים תוכל לעשות עבודה טובה בניקוי אצות מדפנות האקווריום. שפשפו את הדפנות עד אשר יהיו נקיות.

 

ניקוי החצץ

החצץ היושב בקרקעית האקווריום אוגר בו כמות משמעותית מהלכלוך והפסולת המיוצרים באקווריום באופן טבעי. על כן רצוי לנקות גם את החצץ. בחנויות מסוימות תוכלו לקנות מעין שואב ייחודי עם פילטר היונק את כל הזבאל'ה גם מהחצץ – וללא צורך בהוצאות החצץ מן האקווריום.

 

ניקוי המסנן

בתוך המסנן יש בקטריה חיובית המאפשרת קיום חיים מאוזנים באקווריום; חשוב לא לפגוע בה במשך תהליך הניקוי. אם האקווריום כולל שני פילטרים, תוכלו להוציא כל אחד מהם בנפרד ולשטוף אותם תחת מי ברז (תמיד לדאוג שיישאר מסנן אחד במים); אם יש רק פילטר בודד באקווריום – אל תוציאו אותו, אלא נקו אותו בפנים, כדי להקטין סיכויים לפגיעה בבקטריה הטובה.

 

ומה אחרי כל זה?

עם סיום הניקיון, השיבו לאקווריום את כל הפריטים שהוצאתם ממנו ולאחר מכן שפכו לתוכו מים חדשים ונקיים – בכמות מתאימה עליה החלטתם מבעוד מאוד. את תהליך המילוי בצעו לאט ובזרם חלש, כדי שלא לזעזע את הדגים השוכנים באקווריום. בנוסף, עליכם לוודא שהמים בטמפרטורה המתאימה והנכונה לסביבת המחיה הטבעית של הדגים שלכם.

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

בלוג - כתבות מאמרים וטיפים בתחומים שונים

 

המלצות טיולים בארץ

 

פרסום עסקים חינם

 

טיפים לעסקים

 

פרסום עסקים

 

מתכונים מומלצים

 

מתכונים מאת השף הפשוט קובי פרידמן

רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ