מצרכים:
1-1.5 קילו קוביות בשר בקר בגודל בינוני
***בקשו מהקצב כל בשר שמתאים לבישול ארוך: נתחים מס' 2, 4, 6, 8, 9, 10
לציפוי הבשר:
רבע כוס קמח או קורנפלור
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
לתבשיל:
2 בצלים גדולים חתוכים גס
4 גזרים קלופים חתוכים ל-3
7 שיני שום קלופות פרוסות
5 תפוחי אדמה קטנים שלמים קלופים
3 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה
1 קולורבי גדול קלוף חתוך ל-4 - לא חובה
5 כוסות מים רותחים
תיבול לקדירה:
4 כפות גדושות סילאן
3 שיני שום כתושות
כפית פטרוזיליה מיובשת
2 כפיות מלאות מלח
רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
בקערית מערבבים רבע כוס קמח או קורנפלור עם שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומקמחים קלות את קוביות הבשר מכל הצדדים.
מטגנים את קוביות הבשר בסיר גדול עם 2 כפות שמן במשך כדקה וחצי מכל צד.
מעבירים את הבשר לצלחת.
מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן.
הוסיפו בצל וטגנו במשך 3 דקות.
הוסיפו שום ומטגנים תוך ערבוב במשך כדקה.
הוסיפו גזר, תפוח אדמה, קולורבי וגרגירי חומוס והמשיכו לבשל תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות.
הוסיפו את קוביות הבשר ותבלו בסילאן, שום כתוש, פטרוזיליה מיובשת, מלח ופלפל שחור.
מוזגים מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא של החומרים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-3 שעות, עד שהבשר מתרכך לגמרי.
טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
***הערה: אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.
בתיאבון!
מתכון קדירת בשר בקר עם חומוס וירקות בתיבול שום וסילאן מאת "מתכונים ב 10 דקות"
________________________
________________________
הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).
את המתכונים יש לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים