בצק פיצה מושלם שלמדתי באיטליה
מחממים תנור חצי שעה לפני ל 300 מעלות עם אבל פיצה בתחתית
ניתן גם בלי אבל אבל עדיין לחמם את התנור לפני
מצרכים:
300 גרם קמח לפיצה - לא בצק שמרים
כפית סוכר
כפית מלח
3 כפיות שמרים יבשים
200 מ"ל מים +- תלוי בקמח (צריך להיות בצק רך למדע אבל לא דביק)
כף שמן זית
* לא להשתמש בשמן רגיל
נותנים למיקסר לעבד את הבצק 10 דקות - זה חשוב מאוד!!!
מורחים על הבצק שמן זית מכל הצדדים ושמים למנוחה חצי שעה
*אין צורך לחכות להתפחה
מרדדים לעיגול דק על נייר אפיה
שמים רוטב פיצה + תוספות
מניחים עם הנייר על האבן או על רשת התנור (לא בתבנית אם אין אבן)
אם יש אבן אז אחרי כ 4 דקות שולפים החוצה את הנייר ונותנים לו דקות אחרונות
אם שמים על רשת אז מחכים מעט יותר להוציא את הנייר - ניתן גם לא להוציא את הנייר
והכי חשוב כשהפיצה מוכנה לשים אותה על רשת תנור קרה
ככה היא לא צוברת נוזלים בתחתית
בתיאבון