הקמת אתר אינטרנט בחינם - מהיר וקל, האמנם?

לכאורה זה נשמע ממש קל לבנות אתר. הפרסומים מציגים זאת כאילו כל אחד יכול לבנות אתר אינטרנט בעצמו. כן אתם יודעים... אתר כזה אסתטי ומעוצב היטב שדואג למשוך אליו גולשים ולקוחות. אז נכון קיימים היום לא מעט כלים בשוק שמאפשרים לכם לדלג על מעצבים וחברות אתרים בדרך לבנייתו של אתר מוצלח ונוח לשימוש. הפתרון המוצג נראה ממש קל ואפילו חוסך לכם לכאורה כמה שקלים. האמנם? יצאנו לבדוק.

 

לבחור את הפלטפורמה

שימוש בפלטפורמות פיתוח כמו Wix או SquareSpace נשמעת ממש קלה. אבל קחו בחשבון שעלות התחזוקה של אתר בוויקס עולה גם היא כסף. אומנם מדובר בסכום של כמה עשרות שקלים, אבל בחישוב כללי לאורך כל השנה זה מצטבר להרבה יותר.

 

מעבר לכך הזמן שלכם שווה כסף, והרבה כסף. ובזמן הזה הייתם יכולים לטפח את העסק שלכם הרבה יותר מאשר לעצב את האתר, ולקוות שאתם עושים עבודה טובה. כי בואו נודה על האמת זה לא המקצוע שלכם ולא העסק שלכם. ולכן הסיכוי שתעשו טעויות שבעתיד תגלו את הנזק שלהם הוא גבוה.

 

כמה דברים שיהפכו את האתר שלכם למוצלח יותר

אם בכל זאת החלטתם ללכת על זה הנה כמה דברים שכדאי שתקחו בחשבון ואשר יהפכו את האתר שלכם למוצלח. שימו לב בראש ובראשונה לעיצוב הגרפי, רוב הסיכויים שלא תצליחו להרים כאן אתר עם מראה מודרני כמו שחברה עתירת נסיון תוכל לייצר עבורכם, אבל בכל מקרה נסו לעשות הכי טוב שאפשר.

 

בעת בניית אתר יש לדאוג לבניה שיווקית. מה זה אומר? יש לתכנן את האתר ולהבין היכן כדאי לשים את התוכן העיקרי שלו. היכן כדאי לשים את תמונות, ואיפה לכל הרוחות אפשר לשבץ את טופס יצירת הקשר באופן שבו עדיין יבחינו בו, אך לא יבריח לקוחות פוטנציאליים.

 

בשלב הזה אם כבר בחרתם את התפריט ואת ההיררכיה הראשונית של האתר שלכם. כדאי להציב את מה שמתכנתי אתרים קוראים "פירורי הלחם". כלומר כל אותם עזרים שיקלו על הגולש וגם על גוגל להבין מהיכן מתחילה ההיררכיה של האתר ועד לאן היא מגיעה. מהו תרשים הזרימה של האתר שלכם. היררכיה נכנוה תאפשר לכל עמוד פנימי להתחזק באמצעותם של קישורים פנימיים.

 

יתרה מכך, שימו לב לתמונות שהעלתם לאתר. תמונה כבדה מדי תפריע לזמן טעינת האתר, הבעיה תתעורר מול גולג המחשיב את זמני הטעינה ברמה גבוהה מאוד מבחינת הקידום, כלומר אתר עם תמונות כבדות מדי ימצא עצמו בתחתית תוצאות החיפוש של גוגל.

 

שיפור האופטמציזציה במנועי החיפוש

וכאן אנחנו מגיעים למעשה ללב העניין. בניתם אתר כדי שימצאו אותו ויראו אותו לכן חשוב מאוד לדאוג לאופטימיזציה למנועי החיפוש. דאגו להטמיע באופן נכון מילות חיפוש באתר שלכם. ובררו היכן כדאי להכניס תוכן כתוב ומהו המבנה הנכון למאמר. אחרת כל ההשקעה שלכם תהיה לשווא.

 

לאחסן את האתר

גם אם איכשהו שרדתם את נושא הקמת האתר, שימו לב שאין כאן משהו שהוא חינמי לחלוטין. עדיין תצטרכו לדאוג לאחסון האתר, ואחסון עולה כסף. וודאו שקיבלתם תעודת אבטחה (SSL) המצפינה את הנתונים שעוברים ממבקר האתר לאתר ולמעשה מגנים על המבקר. הדבר חשוב במיוחד גם עבור גוגל שאחרת יסמן את האתר שלכם כלא מאובטח.

 

בדקו אם השרת שאתם משתמשים בו יאפשר לכם לקבל מהירות טובה יותר עבור האתר שלכם. כי מהירות ההטענה היא למעשה זו שתסמן את ההצלחה עבור האתר שלכם.

 

 

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ