האינטרנט של הדברים – חפצים שניתן לתקשר איתם כבר עכשיו

 

היום בו רכבכם הפרטי ייסע לתדלק את עצמו או שהמקרר שלכם יטפל עצמאית ברשימת הקניות ותאריכי התפוגה של המוצרים בו – עדיין לא כאן, אפשר להירגע. מצד שני, כבר היום, ישנם הרבה מוצרים שכבר יכולים להתחבר לאינטרנט ולעשות את חייכם לקלים יותר. קבלו את האינטרנט של הדברים

יובל בנר

 

האינטרנט של הדבריםמהפכת ה-IOT, או בשמה העברי – האינטרנט של הדברים – מתרחשת ממש לנגד עינינו אך המושג עצמו עדיין נחשב לבאזז בלבד, ואם יאמר בין החברים יש מצב להיתקל במבטים משתוממים. האינטרנט של הדברים, בעצם מגדיר מצב או תהליך של חיבור חפצים פיזיים לרשת האינטרנט כך שביכולתם לתקשר בינם לבין עצמם או איתנו. אולם, כפי שכבר נרמז קודם לכן, האפשרויות הינן בלתי מוגבלות, שכן כיום בית חכם הוא הקרוב ביותר לאינטרנט של הדברים שנוכל להשיג בעלות סבירה, דרכו תוכלו לנהל את הבית מרחוק: לעקוב אחר הטמפרטורה בבית, לראות מה מתרחש בכל רגע ורגע, להפעיל או לכבות תאורה או מזגנים, לנטר פעילות בבית באמצעות חיישנים ועוד.

 

צעד קטן לאדם, צעד גדול לטכנולוגיה

בפועל, מצבנו טוב הרבה יותר מכפי שניתן לשער. אחד המוצרים הראשונים שנחשבו לחלק מהמהפכה הזו, היה הכספומט, כאשר נעשה בו השימוש לראשונה בשנת 1974. מאז, קצב גדילת המוצרים המחוברים לאינטרנט גדל בקצב מהיר, בשנת 2008 מספר הדברים המחוברים לרשת עבר את מספר האנשים על הפלנטה ולפי התחזיות, יעבור את רף ה-20 מיליארד מכשירים עד סוף העשור הנוכחי, מה שישפיע על רבדים רבים בחיינו. למשל, חברת הייעוץ מקינזי, חוזה כי הערך הכלכלי של מהפכה זו יהיה כ 6.2 טריליון דולר. ערך זה ינבע ברובו מתהליכי ייעול שונים, יכולת הקצאה נכונה של משאבים ומניעה של תופעות שליליות כגון מחלות ותאונות.

 

מתחברים לדברים שמתחברים

בראייה רחבה, נוגע האינטרנט של הדברים בשלושה מעגלים: גוף האדם, הבית והעיר. הנה כמה דוגמאות למוצרים שכבר מחר יכולים להיות אצלך על הגוף, בבית או בעיר הבאה בה תטיילו.

 

מוניטור שינה: מרפאת שינה? הצחקתם את החיישנים. במקום לחפש אחר הפניות מהקופה, ניתן להצמיד חיישן בלתי מורגש למזרן המיטה אשר יספק מידע מדויק על הרגלי השינה שלכם. בנוסף, עקב חיבורו המיידי לנייד, המערכת גם תדע גם לנטר טמפרטורה בחדר, רעשים, מוזיקה, תאורה או כל דבר העלול לשנות את עומק השינה, זאת בשונה ממערכות ישנות יותר שניטרו שינה בלבד.

 

חיתול לתינוק: כן, זה יכול להיות בכף ידך. כלומר בהתראה. הנייד שלך יתריע כאשר החיתול "כבד" או רטוב. האם זהו הסוף לתנועת ההרמה והרחרוח?

 

שקעי חשמל חכמים: מתחברים לשקעים הרגילים ומאפשרים שליטה מרחוק דרך הנייד. באופן זה יהיה ניתן לשוט על מוצרים מסוימים גם אם הם אינם חכמים.

 

בית חכם: מה זה בית חכם בעצם? ובכן, כרגע זהו שם כולל למערכות רבות שיכולות לתאם בינך לבין מוצרים שונים בביתך. המטרה היא שגם שאינך בבית, תוכל לשלוט על התנור שאולי השארת דולק, לפתוח את התריסים בשעה מסוימת כדי שהעציצים יקבלו את מנת הפוטוסינתזה או לחמם את הארוחה עוד לפני שהגעת הביתה. כמובן, אין מערכת אחת כזו וכל מי שבנה בית בשנים האחרונות כבר נחשף למספר העצום של האפשרויות העומדות בפני מתכנן הבית. בכל מקרה, די ברור שכך יראה העתיד.

 

מקרר חכם: כיום כבר ניתן לרכוש מקרר שיודע לווסת את הטמפרטורה שלו בין חלקיו השונים, להודיע לנו על מחסור בפריט מסוים או אפילו לעקוב אחר תאריכי התפוגה של מוצרים ובכך לקדם אותם בסדר הצריכה שלנו. באופן זה נוכל לקנות בצורה יעילה וחסכונית הרבה יותר.

 

תיאום מוניציפלי בתחבורה: תארו לכם שהרכבת התחתית תדע להתעכב ב-3 דקות כי האוטובוס המקושר אליה מאחר, השער בכניסה לתחנה יפתח למענך באופן אוטומטי ובעליה לאוטובוס לא יהיה צורך להוציא כלום מהתיק או מהארנק. אז בתחום הזה אנחנו עוד לא לגמרי שם, אבל בדרום קוריאה וגם בישראל, נעשים ניסיונות לייעל את התחבורה על ידי תקשורת בין הגופים שונים האמונים עליה.

 

לסיכומו של דבר, החלום הוא למעשה בדמות בית חכם אלחוטי לחלוטין, שמסוגל אפילו לעכב את שעת ההשכמה שלנו בהתאם לתנועה על הכביש ולפגישה שנדחתה ברגע האחרון, ישכים אותנו לתאורה הנכונה ומכונת קפה תהיה מוכנה לפעולה עם הקפה המועדף על כל אחד מדיירי הבית. מצד שני, צריך לזכור שחלום זה מבטל לחלוטין את פרטיותנו והופך אותנו לחשופים לפריצות באבטחת המידע. מצד שני, כיוון טכנולוגי כזה יביא איתו גם התייעלות אנרגטית ושיפורים רבים באבטחה, מה שישאיר לנו בעיקר את החלק המהנה.

 

 

תמונה מאת Shutterstock

רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול