בלי הארנק: על שיטות התשלומים בחנויות ורמת הבטיחות בהן

* תוכן ממומן על ידי ישראכרט

 

תשלום בחנויותלהוציא את כרטיס האשראי מהארנק כדי לשלם בחנות? זו כבר היסטוריה עתיקה. היום אפשר לשלם ישירות מהנייד – לשמור על היגיינה וגם על סודיות מלאה של פרטי הכרטיס שלנו

 

פעם, החיים היו פשוטים מאוד, כשנכנסנו לחנות המכולת בשכונה, או לחנות הבגדים ברחוב הראשי, הייתה רק דרך אחת לשלם על המוצרים שרכשנו – מטבעות ושטרות, כלומר, כסף מזומן. לאחר מכן הגיעו הצ'קים, פיסת נייר עליה ניתן לרשום כל סכום, ללא קשר לתכולת הארנק; וקפיצת הדרך הבאה הייתה בדמות כרטיס האשראי, חתיכת הפלסטיק שבגיהוץ קל, יכולה להעביר מחשבון לחשבון 5 שקלים, 500 ש"ח ואפילו 5,000 ₪.

 

כיום, בעידן הדיגיטלי, אנחנו בכלל לא צריכים להגיע למכולת או לחנות הבגדים כדי לקנות בהן – אפשר לעשות זאת בנוחות מהבית, כשהמחשב או הסמארטפון כבר זוכרים את פרטי האשראי. מי שעדיין אוהב למשש את הירקות או את החולצות בעצמו, ומגיע לחנות, נהנה גם כן ממגוון גדול יותר מאי פעם של אפשרויות תשלום מבוססות דיגיטל. את המטבעות והשטרות אפשר להשאיר בבית, ויש מי שצופה שבקרוב הם ייהפכו למוצג מוזיאוני. אז איך משלמים היום? כל הפרטים, בכתבה שלפניכם.

 

כמו פעם: הכרטיס עובר מיד ליד

הדרך המסורתית לשלם בכרטיס האשראי עדיין קיימת – פותחים את התיק, מפשפשים בו עד שמוצאים את הארנק, ושם מחטטים בין שטרות, מטבעות, רישיון נהיגה ושלל כרטיסים מועדון, עד לאיתור כרטיס האשראי הרלוונטי. הכרטיס עובר לידי הקופאי או הקופאית, שמעבירים אותו במסוף התשלום. החיסרון ברור, במיוחד בעידן הקורונה – מעבר הכרטיס מיד ליד, עלול לחשוף אותנו למחלות ושלל צרות.

 

מהפכת ה-NFC

שיטת תשלום זו מקובלת באירופה כבר לא מעט זמן, ובשנים האחרונות הגיעה סוף סוף גם אלינו. אם בעבר היו מגישים לנו בחנות או במסעדה את מסוף התשלום, כדי שנעביר בו את הכרטיס בעצמו, כיום, שבב ה-NFC שקיים בכרטיסי האשראי החדשים, מאפשר לנו לבצע אותה פעולה בהצמדה פשוטה של הכרטיס למסוף.

 

נשמע קל ונוח, נכון? אלא שמעל סף מחיר מסוים, ישנה שכבת ביטחון נוספת – ואנו נדרשים להקליד את הקוד הסודי של כרטיס האשראי. מה קורה למי ששכח את הקוד הסודי? שום דבר מיוחד – כל מה שצריך לעשות הוא שחזור קוד סודי*. אז איך לשחזר קוד סודי? פשוט נכנסים מהנייד לאפליקציה או לאתר של חברת האשראי, ואפשר גם לחייג למענה קולי ייעודי. לאחר שנמסור את מספר תעודת הזהות ושש הספרות האחרונות של כרטיס האשראי – נוכל לשחזר את הקוד ולהמשיך ברכישה.

 

לא רק מנוע חיפוש: Google pay

תשלום בחנויותעם כל הכבוד לחידושים הטכנולוגיים בכרטיסי האשראי – יש מי שהגיעו למסקנה שבעצם, הוא כבר מיותר ומי שיכול להחליף אותו הוא כמובן הסמארטפון. שורה של חברות מפתחת פתרונות תשלום באמצעות הטלפון החכם – ומאפשרות לנו לשלם במהירות ובקלות, בלי לחטט בתיק ולפתוח את הארנק, ואפילו אם רק ירדנו לטיול עם הכלב ורק הטלפון בכיס.

 

אפליקציית גוגל פיי שפיתחה חברת הטכנולוגיה הענקית, מאפשרת לשלם באמצעות קירוב של הסמארטפון למסוף התשלום. פרטי האשראי שאותם מכניסים לאפליקציה לא נשמרים בטלפון עצמו – כדי לצמצם את הסיכוי של גניבתם. כדי לשלם, לא צריך אפילו לפתוח את האפליקציה – רק את נעילת המסך. פרטי כרטיס האשראי אינם עוברים לעסק – אלא בכל עסקה, נוצר מספר מוצפן זמני וחד-פעמי. התוצאה – הגנה מקסימלית על כרטיס האשראי. שימו לב – רק בעלי מכשירים עם מערכת ההפעלה אנדרואיד, יכולים להשתמש בגוגל פיי.

 

ביס מהתפוח: Apple pay

עוד ענקית שאינה טומנת את ידה בצלחת, ומצטרפת לחגיגת אפליקציות התשלום המאובטחות, היא אפל. באפליקציה שלה ניתן להשתמש מהסמארטפונים מתוצרתה, הלא הם האייפונים, אבל גם מהשעונים החכמים שלה. גם כאן, כל מה שצריך הוא לבטל את נעילת המסך – ולקרב אותו למסוף התשלום. כמו גוגל פיי, גם אפל פיי מאפשרת תשלום הן בחנויות פיזיות, והן בחנויות באינטרנט.

 

לשלם מכל מקום:  ANYPAYשל ישראכרט

אניפיי הוא הארנק הדיגיטלי של ישראכרט, בו ניתן להשתמש באמצעות האפליקציה של ישראכרט. גם כאן, מבוצע התשלום באמצעות קירוב הטלפון למסוף התשלום. הכרטיס הפיזי עצמו אינו דרוש כלל, ובוודאי שאינו מחליף ידיים, והפרטים הרגישים כמו מספר הכרטיס אינם חשופים למקבל התשלום. השירות פועל לפי תקני האבטחה המתקדמים ביותר בשוק, ובנוסף, אינו דורש הקלדת קוד סודי.

 

בשורה התחתונה, מעולם לא היה קל יותר לשלם – לא צריך לפתוח את הארנק, ואם בוחרים באפליקציית תשלומים מהנייד, אפשר בכלל להשאיר אותו בבית. העובדה שהכרטיס לא עובר מיד ליד בהחלט תורמת להיגיינה ולבריאות שלנו, ואם נוסיף על כך שמירה על סודיות פרטי האשראי – נראה שמצאנו את הפתרון המושלם כדי לקנות בלי לחשוש.

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של המנפיקה ישראכרט בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ. בכפוף לתנאי החברה ולתנאים המפורטים באתר, ההטבות עשויות להשתנות מעת לעת. אי עמידה בפירעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.

** הפרסום איננו מהווה הצעה ו/או התחייבות למתן הלוואה/אשראי.

*** מידע כללי בלבד. אין לראות באמור משום המלצה ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.

 

קרדיט לתמונות: Shutterstock

 

המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ