מערת קשת - אטרקציה בצפון

מערת קשתכולנו אוהבים את הצפון, המאפשר לכל החפץ בכך חוויות אהובות ומיוחדות, הכולל ביקור במערות קסומות. שתי מערות הסמוכות אחת לשנייה זמינה לכל חובב טבע, כאשר אחת מהן היא מערת קשת.

 

מערות הצפון האהובות – כיצד מגיעים?

צומת בצת – ממנה פונים מזרחה לכביש 899, ולאחר קילומטרים אחדים פונים שמאלה בדרך לקיבוץ אדמית, במטרה להגיע למערת קשת. 300 מטרים טרם הכניסה לקיבוץ, נפנה ימינה לפארק אדמית. הפארק פתוח בין השעות 8 בבוקר עד 8 בערב.

 

מהי מערת קשת? זוהי קשת תלויה ענקית שתחתיה תהום מעוררת פלצות. בעברה הייתה מערת קשת סגורה מכל עבריה כמעט, עד אשר פעילות גיאולוגית חשפה את פתחה הדרומי, תוך שהתמוטטות כיסחה את תקרתה, כך שכל שנותר או קשת סלעית הנישאת לעיניי כל מי שחפץ לצפות עד ליום זה. שפני סלע הם מבעלי החיים בהם ניתן להבחין, כאשר נותרים בהמתנה שקטה וסבלנית.

 

במשך ההליכה, מיד לאחר שמגיעים למבנה השירותים, ניתן לבקר במצפור לזכרו של אודי גולדווסר ואלדד רגב, המשקיף על גבול ישראל-לבנון. תוכלו להמשיך עם השביל המתעקל שמאלה וימינה, בין מגוון של עצים וחורש ארצישראליים. טרם ההגעה למערה, יעבור השביל גם במצפור לזכרה של טופז אבן-חן ז"ל, שנפחה את נשמתה באסון השריפה ביערות הכרמל ב-2010.

 

עם ההגעה למערת קשת, קשה לפספס את הנוף המרהיב – עם תצפית מרשימה הנפרשת לה עד לים התיכון התכול ורכס הכרמל. תוכלו להתקרב ולצפות במערה הקסומה, כאשר קיים סיכוי לא מבוטל שתחזו שם בקבוצות של גולשי מצוקים.

זכרו שאסור לחצות את מעקה הבטיחות, אלא אם מדובר בגורמים המוסכמים לכך, כמו מדריכי גלישת מצוקים. יש להקפיד על כך בעיקר כאשר יש גם ילדים קטנים בקבוצה המטיילת.

 

שביל אמיר - מסלול קצר מהמערה לרחבת החניה

זהו מסלול קצר המסתיים ברחבת החניה. יצוין כי השביל אינו מונגש לנכים. ממערת קשת יש לצעוד שמאלה עם סימון השבילים האדום. עברו את תקרת המערה והמשיכו לאורך השביל. תוך 100 מטרים של הליכה תמצאו את מצפור אמיר, ובו אבן סימון והכוונה לארבע כיווני הרוחות – מקום נפלא להתענג על פינה שקטה מול נוף מעורר השתאות, תוך לקיחת נשימה עמוקה והנאה רבה מהקסם האותנטי של המקום. דרך זו אינה מאתגרת מאוד, אולם כדאי לקחת בחשבון ירידות קטנות מסלעים ועליה. בתום 10 דקות נוספת של הליכה, תחצו גדר, ממנה תמשיכו מעלה עם הסימון הכחול (בעקבות השילוט המוביל חזרה לחניה).

 

מערת נמר

יצוין כי בשל שנת החורף של העטלפים המתגוררים במערה, אין כניסה למערת נמר בחודשים נובמבר עד מרץ (כולל).

לעומת מערת קשת, הביקור במערה זו מעט יותר מורכב, ודורש הצטיידות בפנסים. עם החזרה לכביש 899, טרם תחילת הירידות המפותלות, נבחין ברחבה קטנה בה נוכל להחנות את הרכב בצד הנתיב העולה. מעט מתחתינו, ישנה גדר בטון עם מעבר בצד הכביש – תחילתו של שביל עם סימון שבילים ירוק – המוביל למערת נמר ולנחל נמר.

 

על מה השם "נחל נמר"?

בעבר נמצאו עדויות על קיומם של נמרים במקום. המסלול של נחל נמר הוא נעים להליכה, אינו קשה ומוקף עצים וחורש ים תיכוני. סמוך למערת נמר ניתן לראות עץ אדר סורי גדול ומרשים.

 

להמלצות על מערת קשת לחצו כאן >>>

 

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול