לא רק גניבה פיזית! עקבו אחר כל פעולה בכרטיס אשראי

 

אין זה סוד שבשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות מעבר חד משימוש במזומן לשימוש אך ורק בכרטיסי אשראי. צרכנים רבים מעדיפים לנהוג כך, מטעמי נוחות וכן בגלל האפשרויות לשלם בתנאים נוחים יותר, בתי העסק רבים מציעים יותר אפשרויות  למי שמשלם באשראי, בפרט כשמדובר על רכישות באינטרנט. אך יש לכך גם חסרון משמעותי והיא גניבת כרטיס אשראי באופן פיזי או בדרכים אחרות.

 

לא מעט אנשים מגלים, לעיתים אפילו במקרה, כשמישהו גנב להם את כרטיס האשראי ועשה איתו רכישות בסכומים גבוהים. כאמור, הגניבה לא חייבת להיות אך ורק פיזית, קרי גניבה של הכרטיס עצמו, היום מספיק אם גונבים את הפרטים שלו ואפשר להשתמש בו באופן חופשי ופתוח. לכן חשוב מאוד לשמור עליו ולבצע מעקב אחרי כל הוצאה בשביל שיהיה ניתן לזהות מקרים כאלה, כמה שיותר מהר.

 

ישנם לא מעט אנשים שמשתמשים ביותר מכרטיס אחד, ולכן הם לא תמיד שמים לב מה מתרחש בכל אחד מהם. בוודאי אם כרטיס מסוים לא נמצא בשימוש תדיר אלא רק למקרה חירום. באופן טבעי, אפשר להימנע מסיטואציה של גניבת כרטיס אשראי אם בוחרים להשתמש באמצעים אחרים, אך כאמור היום זה מאוד קשה, בפרט אם רוצים לעשות עסקאות באינטרנט או עסקאות גדולות ומשמעויות.

כיצד גונבים כרטיס אשראי?

ישנן שתי דרכים עיקריות לגנוב כרטיס אשראי ומהן אנחנו צריכים להתגונן:

דרך אחת היא גניבה פיזית. כלומר, מישהו יכול לגנוב את הכרטיס שלנו באופן פיזי, בין אם זה כשהוא גונב לנו ארנק או כל דבר אחר שהכרטיס נמצא בתוכו. ישנם אנשים שידעו לזהות את זה מיד וישנם אנשים שייקח להם הרבה זמן עד שהם יזהו שזה קורה.

 

דרך אחרת היא גניבה של המספר. כך נוהגים לא מעט גנבים היום. הם לא צריכים את הכרטיס עצמו, אלא מספיק שהם ישננו או יכתבו את כל הפרטים שנמצאים על גבי הכרטיס, זה יכול להספיק להם. אם הם יודעים את מספר תעודת הזהות שלנו, אז יש להם הרבה יותר אופציות לשימוש בכרטיס.

 

לפני שנסביר כיצד אנחנו יכולים להתגונן מפני מצב שכזה, חשוב להבהיר הרבה פעמים כשמבוצעות פעולות יוצאות דופן בכרטיס, למשל רכישות גדולות, אז חברת האשראי בעצמה יוצרת קשר עם הבעלים שלו ומבררת האם הכרטיס נמצא בידיו והכל תקין. במידה ומסתבר שלא, אז היא חוקרת את הנושא, מבטלת את הכרטיס ומזכה אותו על החיובים שבוצעו שלא בהסכמתו.

איך אפשר להימנע מגניבת כרטיס אשראי?

ראשית, לא משנה מה, בשום פנים ואופן אסור לכתוב את המספר של הכרטיס בשום מקום. יש לזכור אותו בעל פה או לא לכתוב אותו בכלל. כך אנחנו נקטין את הסיכוי שמישהו ייחשף אליו מבלי שנשים לב ויעשה בו שימוש.

 

שנית, אנחנו צריכים לוודא כמובן שהכרטיס נמצא אצלנו כל הזמן. אחרי כל שימוש לוודא שאנחנו מחזירים אותו לארנק, ולדאוג שהוא נמצא בידינו ולא מגיע לידיים זרות במקרה.

 

שלישית, אם אנחנו מבצעים רכישה באינטרנט אז מוטב שלא לשמור את הפרטים באתר. לפעמים זה נוח, מאחר וזה חוסך לנו את הצורך לרשום את הפרטים שוב ושוב, אך זה יכול להיות מקור לגניבות. מוטב לכתוב את המספרים שוב ושוב מאשר להציב את עצמנו במצב כזה.

 

ארבע, היום אנחנו יכולים להשתמש באופציות של גוגל פיי וכדומה. הרעיון הוא, במקום להוציא את הכרטיס בכל חנות או במקום להשתמש בו פיזית, אנחנו רושמים את הפרטים באפליקציה ומשלמים דרכה. הזיהוי יתבצע באמצעות טביעת אצבע ולכן רק אנחנו נוכל לעשות בו שימוש.

 

חמש, מוטב כמובן לעשות עסקאות אך ורק באתרים מאובטחים, לא לעשות עסקאות בטלפון, בטח לא ליד אנשים זרים ולא כשמדובר על מקומות שאין לנו מושג לגבי רמת האמינות והאבטחה שלהם. כך נחסוך מעצמנו את הסיכוי שמישהו יוכל לעשות שימוש בכרטיס שלנו.

 

זהירות מפישינג! ישנו היום גל גניבות כרטיסי אשראי תחת אתרים מזוייפים. למשל בקשת תשלום מכס לשחרור חבילה מהדואר או תשלום חשבון כלשהו. לפני שאתם נכנסים ומשלמים, בידקו האם אתם באתר המקורי של החברה ולא בכתובת מוזרה שרק מחקה את העמוד שלהם. עדיין לא בטוחים? חייגו לחברה בה יש לכם את התשלום ושאלו אותם האם הם שלחו את ההודעה או לא. עדיף להיזהר מראש! לא להגיד רק שבכל מקרה יש ביטוח על האשראי, אף פעם אי אפשר לדעת מה לא יהיה תחת הביטוח. ומעבר לביטוח, חסכו מעצמכם את עוגמת הנפש והזמן טיפול ופשוט היזהרו ככל שניתן.

 

אחרי כל זה, חשוב כמובן לעקוב כל שבוע לפחות אחרי ההוצאות שלנו באשראי ולראות אם אנחנו מזהים דברים לא מוכרים ולברר לגביהם.

 

 

 

 

פרסום מאמרים וכתבות

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה? 

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ