מבלי לעצור את הזמן: כך תשמרו על השעון שלכם לאורך זמן

 

שעוני ידשעוני יד הם קודם כל פריט אופנה. ואופנה משתנה לפי טעם, זמנים, מקומות ואווירות. מה שנשמר, ולעתים אף גדל, הוא ערך השעון. בדרך כלל במישור הכספי, אבל גם במישור הרגשי. הנה כמה דרכים לשמור עליו.

זאב נחמנזון

 

שעוני יד הם פריט שמלווה אותנו כבר כמה מאות שנים, אך עם כניסת הטלפונים הסלולריים לחיינו, שבאמצעותם אנו שואבים כל פיסת מידע הנחוצה לנו בכל רגע נתון, השעונים עצמם איבדו מערכם השימושי. כיום, רוב השעונים משמשים בעיקר כפריט אופנה וסמל סטטוס, ורק מעטים, בדרך כלל שעוני ספורט ואימונים, מהווים כלי עבודה. מעשית, בין אם מדובר בשעונים מצועצעים, אנאלוגיים או שעוני יוקרה – לכל שעון יש סיפור, אמירה ועיצוב המדבר בשבילו, הרבה מעבר למחוגים או מספרים. מותגי אופנה, טכנולוגיה וספורט נוכחים בסצנה הזו, ומאות אלפי אנשים ברחבי העולם אוספים שעונים, סוחרים בהם, וסתם נהנים לענוד אותם. אבל כדי לשמור עליהם, ועל ערכיהם הכספיים ורגשיים – צריך לעשות כמה דברים: לפני שנכנס אליהם נציין את החשוב ביותר, ביטוח תכולת דירה, הכולל כיסוי כל הסיכונים, נותן מענה כספי למקרי גניבה, שבר או אסון הנגרם בבית לשעון, כמו גם לחפצים יקרים אחרים. אם יש לכם כאלו – כדאי שיהיה לכם גם כיסוי עבורם.

הזמן עושה את שלו

שעוני יד

שעון הוא מוצר מכאני או אנאלוגי. ככזה, יש לו תוחלת חיים, בלאי טבעי ורגישות למפגעים שונים. הם אמורים ללוות אותנו במשך שנים ארוכים ובזכות שהרכיבים שלהם מזעריים – הסוללה מספיקה להרבה זמן. במידה והיא מתרוקנת, מה שבא לידי ביטוי בעצירת התנועה או בכיבוי שלו – קל מאד להחליף אותה אצל שען ובעלות זניחה של כמה עשרות שקלים (ישנם מותגי ספורט שלהם סוללה נטענת, גם היא תתרוקן לחלוטין בשלב מסוים, והחלפתה יקרה יותר באופן משמעותי נוכח המורכבות הטכנולוגית שלה). למרות שמדובר בהליך פשוט – אנו מציעים לבצע כל תיקון או שינוי כזה אצל השען. סטייה מיקרונית של בורג או קפיץ יכולה להפוך לפתח כניסה של לחות ומים לתוך השעון, משם הדרך לאבדון קצרה. על השעונים חשוב מאד לשמור מפני מכות וזעזועים, בעבר היו מוכרים ממש מגיני שעון יד עשויים עור ופלסטיק, אך אלו נתקעו אי שם בשנות השמונים, ואילו כיום השעונים מגיעים עם סופגי זעזועים מובנים, ועל שעונים דיגיטליים עם מסך מגע ניתן להדביק מגן מסך מותאם, בדיוק כפי שאנו מתקינים על הטלפון הסלולארי שלנו. הגנה טובה היא לא סיבה להטיח את השעון, להישען עליו או להפעיל עליו לחץ פיזי כזה או אחר. מה שבטוח צריך להרחיק מהשעון הם כימיקלים שונים, שעלולים להרוס את השעון. כשאתם משתמשים בחומרי ניקוי, לדוגמה – הסירו את השעון לפני שאתם נוגעים בהם. גם בריכות עם ריכוז כלור גבוה יכול להזיק לשעון. אם יש לכם שעון זהב או מצופה זהב, גם אם הוא עמיד למים – המתכת עצמה עשויה להיות רגישה, ולכן מומלץ להסיר אותו לפני כניסה למקלחת, לבריכה או לים.

סדר וניקיון

סדר וניקיון שעוני ידלחלק רב מהאנשים יש יותר משעון אחד. זה אומר שהם יבלו יותר זמן על המדף מאשר על היד שלכם. חשוב לאחסן אותם במקומות שמורים ככל האפשר מחום, לחות ואבק (בדרך כלל מגירות שולחן יעשו את העבודה), אם שווי השעונים גבוה מאד – כספת היא פתרון אחסון אפילו טוב יותר. את השעונים עצמם מומלץ לנקות אחת לשבוע שבועיים, כאשר את רובם ניתן לנקות באמצעות מים חמימים ומטלית. שוב, כדאי להתרחק מחומרי ניקוי שאינם מיועדים לשעונים, וכל ניקוי אמור להסתיים בייבוש מוחלט של השעון, כולל הפנים והרצועה. עוד דברים שיעזרו לכם לשמור על השעון הם בראש ובראשונה להקפיד על ההוראות - שעון יכול להיות עמיד נגד מים עד עומק של 200 מטר, אך אם יש לכם כרונוגרף ואתם מפעילים אותו מתחת למים – השעון יכול להיפגע ובקלות. את כיוון השעון עשו כשאתם מחזיקים אותו ביד ולא עונדים אותו. עבודה לא נכונה יכולה להזיק לברגים ולכפתורי הכיוון.

 

ולסיום – עם כל הטכנולוגיה והשיפורים גם השעון הכי אמין ויוקרתי הוא כלי עדין, וכך תנהגו בו. כוונו בעדינות, אל תמתחו קפיצים יתר על המידה ואל תפעילו כוח מיותר, כדי שהזמן לא יעצור לכם.

 

תמונות מאת Shutterstock

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ