טיפים לשוכרי דירות

 

סיימתם את הצבא, התחלתם לעבוד והחלטתם לעזוב את הבית של ההורים שלכם ולהתחיל בדרך עצמאית. סביר להניח שהתחנה הראשונה (וגם התחנות הבאות בדרך) תהיה דירה שכורה, בין אם כזו שתשכרו לבד ובין אם כזו שתשכרו עם בן/בת זוג, חברים או שותפים אקראיים. השכרת דירה היא לא דבר קל. לא צריך להיות חלק משוק השכירות בשביל לדעת את זה. לכן חשוב להתכונן וללמוד איך להתנהל בתוכו.

 

השכרת דירה היא שלב מאוד משמעותי בחייהם של צעירים וצעירות, לא רק בישראל אלא בכל העולם. זה השלב בו הם לא רק יוצאים פיזית מהבית של הוריהם, אלא הם ממש מתחילים בדרך עצמאית, הם עכשיו אחראים על עצמם ועל ניהול משק בית משלהם. זה לא עניין פשוט. מעבר להשכרה עצמה ולתחזוק הדירה, צריך להתייחס להיבטים שונים, כלכליים, פיזיים, תפעוליים ועוד.

 

במאמר זה נציג שורה של טיפים להשכרת דירה. החלק הראשון יתייחס לתהליך ההשכרה עצמו, החלק השני יתייחס לדברים שמעבר, כלומר, אחרי ששוכרים דירה, כיצד נכון להתנהל. זאת על מנת שיהיה אפשר להמשיך ולהחזיק בדירה, לעבור לדירה מושכרת אחרת ואולי אפילו לקנות דירה, רק לא לחזור לאחור, קרי לבית של ההורים.

כיצד שוכרים דירה בצורה נכונה

הטיפ הראשון מתייחס לחיפוש דירה להשכרה. היום אפשר לעשות את זה בצורה פשוטה ומהירה דרך האינטרנט או דרך רשתות חברתיות ולהיעזר בהמלצות וחוות דעת של חברים ובני משפחה. תהליך החיפוש צריך לקחת בחשבון, גודל הדירה, המיקום שלה, כמה עולה לשכור אותה, כמה עולים המסים והעלויות הנוספות, וכן חשוב לברר את תנאי ההשכרה.

 

חשוב להבהיר, לא חייבים להשתמש בשירותיהם של מתווכים. ישנם משכירים שעובדים עם מתווכים ומחייבים את השוכרים לשלם חלק מהעמלה המגיעה להם. לכן עדיף לחפש דירות להשכרה שאינן קשורות בחוזה עם מתווכים.

 

הטיפ השני מתייחס לחתימת החוזה עם המשכירים. לפני שעושים את זה, חשוב לברר את כל הפרטים בעל פה ולוודא שכל התנאים וכל מה שסוכם, מופיע בחוזה כפי שסוכם. כמו כן, רצוי מאוד לקחת את החוזה לעורך דין או אל גורם אחר שמתמחה בתחום, על מנת שהוא יוכל לבדוק האם משתלם לחתום עליו. ישנם משכירים שדורשים שהחוזה ייחתם אצל עורך דין, במקרה כזה, זכותם של השוכרים גם להיעזר בשירותי עורך דין כמובן.

 

הטיפ השלישי – יש לקבוע מגבלות ותנאים מסוימים בחוזה. למשל, מגבלה על סכום שכר הדירה בשנה השנייה. יש לקבוע אחוז מקסימאלי לעלייה. זאת על מנת שהמשכיר לא יעלה את הסכום באופן חופשי על פי רצונו. כמו כן, יש לקבוע תקופת זמן בה יכולים שני הצדדים להודיע על סיום החוזה, וכן מגבלות ותנאים בכל מה שקשור לאחריות של השוכר על הנכס ועל הריהוט שנשאר בו, במידה ויש כזה.

 

הטיפ רביעי – חשוב לבדוק האם המשכיר מחייב רכישת ביטוח דירה ובאילו תנאים. גם כל מה שקשור לתנאי שכר דירה, יש לבחון כיצד זה מתבצע, מה בדיוק הערבויות והביטחונות שהוא דורש, וכיצד מקבלים אותן בחזרה.

טיפים לניהול חיים בדירה מושכרת

מאחר ואנחנו מתייחסים כאן לצעירים וצעירות שיוצאים מבית הוריהם בפעם הראשונה, אזי שהם לא בהכרח רגילים לסגנון חיים בו הם אחראים על עצמם ואחראים על ניהול משק הבית באופן בלעדי (בהנחה וההורים לא עוזרים כלכלית או בצורות אחרות). לכן חשוב שהם יקפידו על סגנון חיים מותאם למגורים בדירה שכורה.

 

בראש ובראשונה זה אומר ניהול תקציב בצורה נכונה. יש לקחת בחשבון שמדי חודש צריך לשלם שכר דירה, צריך לשלם חשמל, מים, גז, ארנונה ומסי ועד בית. לכן כשעושים את החישובים הכספיים, יש לוודא שמפחיתים את כל העלויות השונות ורק אז מחליטים על מה להוציא כסף.

 

שנית, גם אחרי שהפחתנו את העלויות הקשורות להחזקת הבית, ישנן עלויות נוספות שאי אפשר להתעלם מהן, כמו למשל רכישת מזון או עלויות על אמצעי תחבורה וכדומה. צריך לקחת את זה בחשבון ולבחון כיצד אפשר לחסוך בעלויות כמה שיותר.

שלישית, אם אפשר, רצוי מאוד לחסוך כסף בצד, בין אם זה בשביל שיהיה אפשר להמשיך ולשלם שכר דירה בעתיד ואולי אפילו לייצר בסיס מסוים לצורך רכישת דירה ביום מן הימים.

 

 

 

פרסום מאמרים וכתבות

מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה? 

חייגו 0722-400-400

או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם

 

נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:

 

 

 

 

 

 

רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר