מתכון אצבעות דג בציפוי

אצבעות דג בציפוימכמות הדג במתכון יוצא כ 18 יחידות

 

רכיבים:

400 גרם פילה נסיכת הנילוס, מומלץ טרי (בלי העור ועצמות)
* אם משתמשים בדג קפוא, יש להפשיר אותו היטב מעל רשת

להשריית הדג: 3 כפות מיץ לימון + רבע כפית מלח גס

 

1 שן שום כתושה

ביצה L

כף שמן

3 כפות גדושות פירורי לחם

חצי כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

 

*פירורי לחם לציפוי (ניתן להוסיף מעט תבלין טוסקנה לפירורי הלחם לטעמים חזקים יותר וקצת שונים)

 

אופן ההכנה:

ראשית, משרים את נתחי הדג עם 3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח במשך כחצי שעה.

במעבד מזון טוחנים את הדג לתערובת אחידה (אין צורך לשטוף את הדג לאחר ההשרייה). מוסיפים לדג הטחון שום, שמן, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

יוצרים אצבעות באורך של כ-8 ס”מ ומצפים בפירורי לחם מכל הצדדים.

-מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים על אש בינונית במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שהן משחימות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

 

*מומלץ להגיש עם קטשופ.

 

לאוהבי הלימון וחריף:

מטבל חמוץ חריף לדגים

בתוך קערים שמים מיץ סחוט מ 1 לימון בינוני ומוסיפים 2 כפות סחוג ירוק ומערבבים

 

 

 

 

מתכון אצבעות דג בציפוי מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

 

 

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה