קדירת בשר בקר עם חומוס וירקות בתיבול שום וסילאן

קדירת בשר בקר עם חומוס וירקותמצרכים:

1-1.5 קילו קוביות בשר בקר בגודל בינוני 

***בקשו מהקצב כל בשר שמתאים לבישול ארוך: נתחים מס' 2, 4, 6, 8, 9, 10

 

לציפוי הבשר:

רבע כוס קמח או קורנפלור

שליש כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

 

לתבשיל:

2 בצלים גדולים חתוכים גס

4 גזרים קלופים חתוכים ל-3

7 שיני שום קלופות פרוסות

5 תפוחי אדמה קטנים שלמים קלופים

3 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה

1 קולורבי גדול קלוף חתוך ל-4 - לא חובה

5 כוסות מים רותחים

 

תיבול לקדירה:

4 כפות גדושות סילאן

3 שיני שום כתושות

כפית פטרוזיליה מיובשת

2 כפיות מלאות מלח

רבע כפית פלפל שחור

 

אופן הכנה:

 

בקערית מערבבים רבע כוס קמח או קורנפלור עם שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומקמחים קלות את קוביות הבשר מכל הצדדים.

 

מטגנים את קוביות הבשר בסיר גדול עם 2 כפות שמן במשך כדקה וחצי מכל צד.

מעבירים את הבשר לצלחת.

מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן.

הוסיפו בצל וטגנו במשך 3 דקות.

הוסיפו שום ומטגנים תוך ערבוב במשך כדקה.

הוסיפו גזר, תפוח אדמה, קולורבי וגרגירי חומוס והמשיכו לבשל תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות.

הוסיפו את קוביות הבשר ותבלו בסילאן, שום כתוש, פטרוזיליה מיובשת, מלח ופלפל שחור.

מוזגים מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא של החומרים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

 

מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-3 שעות, עד שהבשר מתרכך לגמרי.

טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

 

***הערה: אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.

 

 

בתיאבון!

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

________________________

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

________________________

 

הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).

את המתכונים יש לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים