מתכון פילה דג עם ירקות בתנור

דג עם ירקות בתנורמצרכים:

500-600 גרם פילה אמנון, כ-5 פילטים (ניתן להכין עם דניס, סול, מוסר, לברק ועוד)

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים למקלות

קישוא בינוני קלוף חתוך למקלות

תפו"א בינוני קלוף חתוך למקלות

פלפל אדום קטן (גמבה) חתוך לרצועות דקות

 

תיבול לירקות:

4 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

קמצוץ כורכום

קמצוץ פלפל שחור

 

תיבול לדג:

כף שמן זית

3 כפות מיץ לימון

3 שיני שום כתושות

שליש כפית מלח

חצי כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית שטוחה כורכום

קמצוץ פלפל שחור.

 

שליש כוס עלי כוסברה קצוצים

 

אופן הכנה:

תחילה מתבלים את הירקות בשמן זית, מלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה את הירקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 40 דקות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.

כעת מערבבים את חומרי התיבול של הדג ומתבלים את הפילטים בצורה אחידה.

מוסיפים את תדגים לתבנית עם הירקות (עם העור כלפי מטה), מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומחזירים לתנור.

אופים ב-190 מעלות במשך 17-20 דקות.

 

פילה דג עם ירקות בתנור

 

 

 

בתיאבון!

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>