עוגת שקדים ושוקולד לבן

עוגת שקדים ושוקולד לבןמצרכים:

2 ביצים

שליש כוס סוכר

שליש כוס שמן

50 גרם שוקולד לבן (חלבי)

רבע כוס חלב או מים

⅔ כוס קמח שקדים או שקדים טחונים דק

¾ כוס קמח לבן

כפית אבקת אפיה

סירופ: 30 גרם שוקולד לבן + 2 כפות חלב

 

*כף קוקוס לפיזור מעל (לא חובה)

 

אופן הכנה:

לחמם תנור מראש ל-170 מעלות

לשמן תבנית אינגליש קייק.

 

יש להניח בקערית שליש כוס שמן ו50 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות וממיסים במיקרוגל במשך כ-15 שניות. להוציא ולערבב לתערובת חלקה.

 

כעת נערבב בקערה חדשה את הביצים עם הסוכר (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית).

נוסיף את תערובת השוקולד הלבן וחלב או מים ולערבב.

 

בקערה נפרדת יש לערבב קמח לבן, קמח שקדים ואבקת אפיה.

כעת נוסיף לתערובת הנוזלים ונערבב עד לאיחוד החומרים.

 

יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

 

מכינים את הסירופ:

מניחים בקערית 30 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ו-2 כפות חלב וממיסים במיקרוגל במשך כ-15 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים על העוגה (באופן אחיד) בעודה חמה ומפזרים קוקוס.

 

בתיאבון!

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>