עוגת דבש חגיגית עם קרם

עוגת דבש חגיגית עם קרםתבניות:

תבנית עגולה בקוטר 24

 

מצרכים לעוגה:

3 ביצים

שליש כוס סוכר

חצי כוס שמן

4 כפות דבש

חצי כוס מיץ תפוזים (לא בהכרח טבעי, אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

כוס וחצי קמח תופח (או כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה)

 

*להרטבת העוגה: כף וחצי (30 ג') דבש + 4 כפות (40 מ"ל) מים רותחים

 

לקרם הוניל והדבש:

חצי כוס מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (125 מ"ל)

2 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב רגיל או חלב סויה או חלב קוקוס

כפית דבש

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית עגולה 24.

 

הכנת העוגה:

במיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

מוסיפים את השמן, מיץ תפוזים והדבש ומערבבים.

מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת.

מערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במשך כ-25 דקות.

 

מערבבים כף וחצי דבש עם 4 כפות מים רותחים ומרטיבים את העוגה בעודה חמה 

* בעזרת כף שופכים על החלק העליון של העוגה באופן שווה

 

הכנת הקרם:

מנקים ומייבשים את קערת המיקסר, מוסיפים שמנת ומקציפים במשך כדקה עד לקבלת קצפת רכה.

מוסיפים אינסטנט וניל, חלב וכפית דבש וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

 

לאחר שהעוגה התקררה לטמפרטורת החדר, מורחים את הקרם מעל העוגה באופן אחיד.

שמים את העוגה בקופסא עם מכסה - לא להשאיר פתוחה כי היא יכולה להתייבש -  ושומרים במקרר לפחות 3-4 שעות לפני ההגשה (מי שרוצה- ניתן להזליף דבש מעל הקצפת).

 

 

בתיאבון!

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>