נטורופתיה

נטורופתיה - המתכון לחיים בריאים

 

הנטורופתיה היא שיטת טיפול טבעית המתבססת על תזונה טבעית, צמחי מרפא, תוספי מזון ועוד, המשמשת כמניעה או ריפוי של חלק מהמחלות על ידי עידוד מנגנוני ריפוי טבעיים ודרך חיים בריאה יותר. המונח נטורופתיה הינו מיוונית ומלטינית אשר משמעותה היא " מחלה טבעית". כאשר אדם לוקה במחלה שלגוף קשה להתגבר עליו, תפקידו של הנטורופת לעזור לאדם להתגבר על המכשולים כמו תזונה לא בריאה, חוסר פעילות גופנית ועוד.

 

איזה מחלות ניתן למנוע בעזרת נטורופתיה?

 

בשנים האחרונות עלתה המודעות על תזונה טבעית ובריאה המחוללת פלאים לאיזון והורדת תסמיני מחלות לדוגמא:


* אלרגיות.
* סכרת.
* לב וכלי דם.
* חרדות ודיכאון.
* כאבי ראש.
* לחץ דם גבוה.
* בעיות של גיל המעבר ופוריות.
* בעיות שלד ושרירים.
* סרטן
* ועוד...

 

למי מתאים שיטת טיפול זו?

 

ובכן נטורופתיה מתאימה לכל הגילאים, תינוקות, ילדים, מתבגרים, נשים, גברים ולגיל השלישי.
כאשר לנשים הנטורופתיה עוזרת לבעיות פריון, הריון, לידה, הנקה ולבסוף גיל המעבר. ישנם ספורטאים רבים אשר רוצים לשלב הרגלי אכילה בריאים ופונים לטיפול נטורופתי.

 

3 סוגי מאכלים שהכי חשובים לגופינו והם:

 

קינואה - הנקרא "מזון על", הוא אחד הזרעים הבריאים, מזינים וחשובים. בקינואה יש פלבנואידים אשר נמצאו כנוגדי דלקות, זיהומים, סרטן ודיכאון. הקינואה עשירה במינרלים, מכילה הרבה יותר סיבים מדגנים בנוסף מכילה חלבונים רבים עם כל חומצות האמינו.


עדשים - הנקרא " המלכה", העדשים עשירות במיוחד בסיבים תזונתיים הנקראים מסיסים אשר מסייעים להורדת כולסטרול וסוכר בדם. העדשים מכילות אחוזים גבוהים של חלבון, ויטמין B1, חומצה פולית, אשלגן, אבץ, מגנזיום וברזל. חומרים החשובים לגופנו לפעילות הלב וכלי הדם.


קייל - הנקרא " מלך העלים", המכיל כלורופיל העוזר ביצירת תאי דם אדומים, המסייע לטיהור הדם ולשיפור מראה העור. הכלורופיל משמש גם כחומר אנטי סרטני, נוגד חמצון יעיל שמשפר את מערכת החיסונית ומעלה תפקודים גופניים. הקייל עשיר בויטמינים A,K,D, מינרלים ויסודות קורט העוזרים להורדת רמות הסוכר בדם, הורדת כולסטרול ומאזנת חומציות.

 

מתכונים לסלטים בריאים

 

 

 

סלט קינואה אדומה ועדשים שחורים
הוא אחד הסלטים הבריאים ביותר שתוכלו להכניס לגופכם.
לשם הכנת הסלט עליכם לבשל את הקינואה האדומה, לבשל את העדשים השחורים (טיפ: תסחטו לימון למים שבו מתבשלים העדשים כך תשמרו על כמות הברזל). לאחר הבישול והקירור של הקינואה והעדשים תקצצו דק דק זר פטרוזיליה, חצי זר כוסברה, 4 יח' של סלרי עם העלים, 5 יח' בצל ירוק ותערבבו הכל יחד.
התיבול 1 לימון, 4 כפות שמן זית, 1.5 כף חומץ תפוחים, מלח ופלפל.
אני אוהבת להוסיף חופן אגוזי מלך שבורים, ניתן להוסיף חמוציות או פיצוחים אחרים לפי הטעם.


סלט עלי קייל
6-8 עלי קייל קצוצים, חצי כוס בצל ירוק או עירית קצוצה, חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה (אפשר גם לשלב ביניהם), כוס נבטים חמנייה, חצי כוס צימוקים בהירים או חמוציות (למתיקות), חצי כוס גרעיני חמנייה, חצי כוס גזר מגורד, מלפפון ירוק לא מקולף קצוץ לרצועות דקות ( אפשר להוסיף אבוקדו), חצי כוס מיץ לימון, כפית מלח ים אטלנטי, 4-5 כפות שמן זית ומשה שנשאר לערבב הכל יחד.