מתכון עוגיות מבצק פילו

עוגיות פילומצרכים לעוגיות פילו (כ- 20 יחידות):

4 דפי פילו מופשרים ומוכנים לשימוש

כף (לא מלאה) אבקת קקאו

3 כפות סוכר

רבע כפית אבקת קינמון

שני שליש כוס (80 גרם) אגוזי מלך טחונים

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-190 מעלות.

על משטח עבודה פורשים דף פילו ומברישים אותו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן). 

מעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו נבריש בשמן.

בקערית מערבבים כף אבקת קקאו + 3 כפות סוכר + רבע כפית קינמון

מפזרים מחצית מהתערובת על דף הפילו באופן אחיד.

לאחר מכן מפזרים מחצית מהאגוזים הטחונים.

מקפלים את השוליים פנימה (כמו שוליים של פיצה) ומגלגלים לצורה של סיגר.

חוזרים על הפעולה עם דף הפילו הנוסף.

מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון והתחתון בשמן ואופים במשך 20 דקות, עד להזהבה יפה.

מוציאים ומצננים.

לאחר שהתקרר לגמרי, פורסים בעדינות עם סכין את הסיגר לעיגולים בעובי של 2 ס"מ ומגישים.

*העוגיות מעט מתפרקות בחיתוך.

 

 

 

 

בתיאבון!

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

________________________

 

למתכונים נוספים באתר המלצה לחצו כאן >>>

________________________