מתכון ביסקוויטים מקמח כוסמין

ביסקוויטים מקמח כוסמיןמצרכים (כ 20-24 ביסקוויטים) 

כוס וחצי קמח כוסמין מלא

1 כפית אבקת אפיה

3 כפות סוכר

רבע כוס שמן קנולה

25 גרם חמאה מומסת

1 כפית תמצית וניל

4-8 כפות מים (*לפי הצורך)

 

 

אופן הכנה:

לחמם מראש תנור ל180 מעלות.

לערבב בקערה את כל החומרים לפי הסדר הרשום (התחילו לערבב עם כף ולאחר מכן לשים עם הידיים).

את המים מוסיפים בסוף ובהדרגה לפי הצורך, עד שהבצק הופך לאחיד ומעט דביק.

 

לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפיה למלבן עד עובי של חצי ס"מ : פורסים נייר אפיה, מניחים עליו את הבצק ומעל פורסים נייר אפיה נוסף שעליו מרדדים בעזרת מערוך.

 

בעזרת גלגלת חיתוך או סכין חותכים את הבצק למלבנים בגודל של כ 6X4 ס"מ.

 

יש להניח כעת את נייר האפיה עם הבצק בתוך תבנית התנור ואופים במשך 15-17 דקות, עד שהביסקוויטים מזהיבים ומתקשים מעט. מוציאים מהתנור ומניחים לביסקוויטים להתקרר לגמרי (הם מתקשים לאחר צינון מוחלט).

 

הערות וחלופות:

* במקום תמצית וניל ניתן לשים כפית שטוחה אבקת קינמון.

* ניתן להשתמש בקמח לבן או בקמח מלא או קמח שיפון. אם אתם משתמשים בקמח מלא או שיפון יש להניח שתצטרכו להשתמש בכמות גדולה יותר של מים.

 

 

 

בתיאבון!

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

________________________

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

________________________

 

הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).

את המתכונים יש לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים