מרק עדשים חורפי, מזין וטעים

מרק עדשים חורפירכיבים למרק עדשים

גזר גדול קלוף מגורד גס

1 בצל בינוני קצוץ

2 גבעולי סלרי קצוצים

4 שיני שום קצוצות

¾ כוס עדשים ירוקות שהושרו ונשטפו היטב

***מומלץ להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני ההכנה

¾  כוס עדשים אדומות (כתומות) שטופות היטב ומסוננות

8 כוסות מים רותחים - 2 ליטר

חצי כוס עלי סלרי קצוצים

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

 

תיבול:

חצי כפית כמון

כפית וחצי מלח

כפית אבקת מרק (לא חובה)

רבע כפית כורכום

פלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה

מוסיפים לסיר 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. לאחר מכן מוסיפים גזר, גבעולי סלרי ושום ומערבבים כדקה.

 

מוסיפים עדשים כתומות, עדשים ירוקות ומים רותחים.

 

מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

 

לאחר שהמים רתחו מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה, עד שהעדשים מתרככות.

 

לאחר שהעדשים התרככו מוסיפים עלי כוסברה ועלי סלרי ומתבלים בכמון, מלח, אבקת מרק, כורכום ופלפל שחור.

מערבבים ומבשלים במשך כ-5 דקות נוספות.

 

 

טיפים והערות

אם רוצים מרקם סמיך יותר, אפשר לטחון את המרק באופן חלקי בעזרת מערבל מזון או מוט בלנדר ידני.

 

 

בתיאבון!

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות - מרק עדשים חורפי"

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>