מרק ירקות עם גריסים ועדשים

מרק ירקות עם גריסים ועדשיםמצרכים (כ-6 מנות):

בצל בינוני קלוף קצוץ

3 שיני שום קלופות פרוסות

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (אפשר להמיר בכוס קוביות דלעת).

לפת בינונית קלופה חתוכה לקוביות קטנות (אפשר לשים במקום תפו"א בינוני)

2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)

חצי כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות

חצי כוס גריסים שטופים ומסוננים

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

9 כוסות מים רותחים

חצי כוס אטריות דקות

תיבול: כפית שטוחה כורכום, כפית וחצי מלח, כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית כמון (לא חובה), מעט פלפל שחור

 

אופן הכנה:

 

לחמם 2 כפות שמן בסיר ולטגן את הבצל עד להזהבה קלה.

להוסיף את פרוסות השום, גזר, לפת וגבעולי סלרי (את העלים שומרים בצד) ומערבבים כדקה.

להוסיף עדשים כתומות, גריסים ולהוסיף מים רותחים.

לתבל בכורכום ומעט פלפל שחור, לערבב ולהביא לרתיחה על אש גבוהה.

יש לכסות את הסיר ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה - מבשלים במשך 30 דקות.

להוסיף את עלי הסלרי, עלי הכוסברה והאטריות הדקות. לתבל באבקת מרק, כמון ומלח ולבשל  כ-15 דקות נוספות.

טועמים ומתבלים תיבול לפי הטעם.

 

 

 

בתיאבון!

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

 

________________________

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

________________________

 

הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).

את המתכונים ניתן להעלות כהמלצה תחת רישום המלצה > נושא חופשי > הנושא :אוכל > תת נושא: מתכונים

* יש להתחבר/להירשם לאתר על מנת להעלות המלצה

או לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים