טיפים יעילים לאוהבי מעשנת בשר

מעשנות בשר מהוות שם דבר בתחום הקולינריה, אך מרתק לדעת שאין מדובר בהמצאה חדשה, וזאת כי עוד בתקופת האבן נעשה שימוש בטכניקה של עישון בשר - כאמצעי לשמירת הטריות. עם זאת, גם  כיום כאשר אין בעיה לשמור בשר במקרר, מעשנות בשר מאוד אקטואליות, ולו בשל הארומה הייחודית אשר מושפעת באופן ישיר מסוגי הנסורת והתבלינים בהם בוחרים להשתמש.

 

דלגו על ניסוי וטעייה

 

אם גם אתם חובי הז'אנר ומבקשים להפיק יותר משימוש במעשנת בשר, אתם מוזמנים לאמץ את שורת הטיפים הבאה, במיוחד אם טרם רכשתם ניסיון. שנתחיל?!

 

  • ראשית יש לוודא שיש לכם מקום מתאים, וזאת כי להבדיל מתנור, פה מדובר במכשיר שפולט לא מעט עשן, ועל כן יש לייעד פינה ראויה על הגג, במרפסת או בחצר.

  • מי שיש לו ידיים טובות ואוהב ,DIY יימצא שאין זה הכרחי לרכוש מעשנת בשר (המחיר נע בין כמה מאות לאלפי שקלים), אלא ניתן גם ליצור לבד. כיצד? ובכן ביוטיוב ניתן למצוא מגוון סרטוני הדרכה, אך באופן כללי ניתן לקחת דוד ישן או פשוט לרכוש חבית בגודל המתאים (הוצאה שלא עוברת את הארבעים ש"ח) ובאמצעות מעט ריתוכים והתאמות ליצור מעשנת ראויה שעונה על כל דרישה אישית.

  • על מנת לשפר את חדות הארומה הייחודית, מומלץ לפזר מעט מלח גס מעל ובתוך הנתח הנבחר.

  • לצד העובדה שיש לבחור בקפידה את המעשנת, נציין שגם יש לוודא שהרשת איכותית, כלומר בעלת עובי מינימאלי של 6 מ"מ, אם עבור אגירת החום ואם עבור מזעור הבלאי.

  • ראוי להגיע לטמפרטורה של 210-260 פרנהייט, כאשר יש לשחק על הזמן בהתאם לעובי הנתח.

  • כאשר מעשנים נתח ללא העור, הר שיש להקטין את כמות השבבים ועשבי התיבול.

  • כיוון שיש לסוגי השבבים והתבלינים השפעה ישירה על הארומה, נציין שמוטב לבחור בעצי חרוב, אלון, או דובדבן ובאשר לבחירת התבלינים, נציין שראוי להעדיף זעתר, שום ורוזמרין, אם כי כמובן שגם ניתן להיות יותר יצירתיים.

  • כאשר שמים את השבבים הנבחרים, יש להתחיל מכמות חלקית ורק לאחר כרבע שעה להוסיף את שאר הכמות.

  • לצבע של העשן ישנה משמעות רבה בעת עישון הבשר. במה מדובר? כאשר העשן לבן מדובר בסימן חיובי ואילו כאשר העשן שחור מדובר בסימן שלילי - סימן שהשומן נשרף מדי או לחלופין שהמעשנת חמה מדי. אם זה קורה יש לווסת את החום.

  • מה מומלץ להכין? מעשנת בשר מתאימה למגוון סוגי בשרים ואף דגים, אך לצד העובדה שניתן לשדרג בה אפילו עוף, נציין שבין היתר מומלץ ביותר לנצל אותה עבור הכנה של דגי סלמון ומקרל (כלומר יש לבחור בדגים בעלי אחוזי שומן יחסית גבוהים), אווז, אנטרקוט, צלעות ומגוון נקניקיות.

  • העור של הנתח הגיע למצב זהוב או למרקם יבש? מדובר בסימן מובהק שאתם בסוף תהליך העישון.