דובשניות סילאן ושקדים

דובשניות סילאן ושקדיםמצרכים (18-20 עוגיות):

 

1 ביצה קטנה (M)

כף סוכר

רבע כוס שמן

רבע כוס סילאן (ניתן להשתמש גם בדבש במקום סילאן)

כוס קמח כוסמין מלא (מי שלא אוהב יכול לשים במקום קמח רגיל)

חצי כוס קמח שקדים או שקדים טחונים דק (*ניתן להמיר באגוזים טחונים דק)

כפית שטוחה אבקת אפיה

רבע כפית אבקת סודה לשתיה

כפית שטוחה אבקת קינמון

*אבקת סוכר לציפוי (כ-2 כפות מלאות)

 

אופן הכנה:

מערבבים עם כף בקערה : ביצה, סוכר, שמן וסילאן.

 

בקערית נפרדת מערבבים: קמח כוסמין מלא, קמח שקדים, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה ואבקת קינמון.

 

מוסיפים את תערובת הקמחים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.

 

מכניסים למקפיא לחצי שעה (ניתן גם לשים במקרר כמה שעות).

 

מחממים תנור ל-180 מעלות (חשוב לחמם את התנור לפחות 7 דקות לפני האפיה).

 

על תבנית התנור פורשים נייר אפיה.

יוצרים כדורים קטנים בקוטר של 2.5 ס"מ, מצפים באבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים קלים. 

משטחים בעזרת האצבעות לעוגיות בעובי של כ-1 ס"מ.

 

אופים בתנור במשך 15 דקות. מוצאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

 

 

מתכון "דובשניות סילאן ושקדים"

 

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

 

 

 

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר