בראוניז קטלניים עם בננה וחמאת בוטנים

בראוניז קטלניים עם בננה וחמאת בוטניםמצרכים (כ-14 ריבועים בגודל 3X4 ס"מ):

100 גרם שוקולד מריר איכותי

רבע כוס שמן

2 ביצים

בננה קטנה מעוכה בעזרת מזלג למחית

רבע כוס סוכר

חצי כפית תמצית וניל

כף גדושה קמח

שליש כוס אגוזי מלך טחונים

2 כפות חמאת בוטנים

 

אופן הכנה:

משמנים תבנית אינגליש קייק ומחממים תנור ל-170 מעלות.

 

בקערית שמים את קוביות השוקולד המריר והשמן וממיסים מספר שניות במיקרוגל.

 

מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה. מצננים מעט.

 

מערבבים במטרפה או בכף את הביצים עם הסוכר.

 

מוסיפים בננה מעוכה, תמצית וניל ואת תערובת השוקולד ומערבבים היטב.

 

מוסיפים אגוזים טחונים וכף גדושה קמח ומערבבים עד לתערובת אחידה.

 

יוצקים את התערובת בתבנית משומנת ומוסיפים מעל 2 כפות חמאת בוטנים (אם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית ללא תוספת סוכר מומלץ לערבב עם כפית אבקת סוכר). 

 

מערבבים קלות בעזרת קיסם ויוצרים דוגמאות של שיש.

 

מכניסים לתנור ואופים בתנור במשך 30-35 דקות

בודקים עם קיסם במרכז העוגה- אם יוצא יבש, אפילו מעט לח העוגה מוכנה, אם רטוב- אופים עוד 5 דקות ובודקים שוב.

 

מניחים לעוגה להתקרר לגמרי וחותכים לריבועים קטנים. 

*יש לשמור בקופסה סגורה מחוץ למקרר (בימים חמים/קיץ – יש לשמור במקרר).

 

 

מתכון מאת "מתכונים ב 10 דקות"

________________________

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

________________________

 

הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).

את המתכונים יש לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים