מתכון בצק עלים במילוי חצילים

בצק עלים במילוי חציליםמתכון לבצק עלים ממולא בתערובת חצילים, גמבה ועגבניה.

תוספת פרווה מרשימה ביותר ומושלמת לאירוח.

 

מצרכים:

500 גרם בצק עלים

חצי גמבה חתוכה לקוביות קטנות

1 בצל קטן קצוץ

1 חציל בינוני-גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות של כ1 ס"מ

עגבניה בינונית חתוכה לקוביות קטנות

1 שן שום שמנה קצוצה

רבע כוס מים רותחים

 

תיבול:

חצי כפית מלח

רבע כפית כמון

חצי כפית פפריקה מתוקה

קמצוץ פלפל שחור

 

להברשה וציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) + כפית מים

 

לקישוט: שומשום, קצח (לא חובה)

 

אופן הכנה:

לחמם תנור מראש ל190 מעלות.

 

לטגן את הבצל עם 2 כפות שמן במחבת רחבה או סיר עד להזהבה קלה.

 

כעת להוסיף את הגמבה והעגבניות, מכסים ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות - יש לערבב מידי פעם.

 

להוסיף את החצילים, השום ורבע כוס מים רותחים, ממליחים מעט עם המלחייה, מכסים ולבשל במשך 20-25 דקות, עד שהחצילים מתרככים. מתבלים במלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור ומערבבים כדקה.

להסיר מהאש ולהניח לתערובת להתקרר מעט.

 

לשמן קלות את התבנית בשמן ולחתוך את בצק העלים לגודל התבנית כולל הדפנות. מניחים בתבנית ולהדק לתחתית ולדפנות. בעזרת מזלג לחורר את הבצק במספר מקומות בתחתית ובדפנות.

 

לצקת מעל הבצק את תערובת החצילים ולשטח לגובה אחיד.

 

לחתוך מהבצק רצועות בעובי של כ-2 ס"מ ולהניח על המלית לאורך ולרוחב (להשאיר רווח גלוי של כ-2 ס"מ בין רצועה לרצועה).

 

לערבב חלמון ביצה עם כפית מים ולהבריש את הרצועות בחלק העליון.

 

להכניס לתנור (שחומם מראש ל190 מעלות) למשך כ-40 דקות, עד להזהבה יפה.

 

מניחים את המלית על הבצק

 

מסיימים לסדר את הפשטידה

 

 

בתיאבון!

 

מתכון "בצק עלים במילוי חצילים"

________________________

 

למתכונים נוספים לחצו כאן >>>

________________________

 

הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).

את המתכונים יש לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים

 

המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ