בייגל אמריקאי מקמח כוסמין לבן

בייגל אמריקאי מקמח כוסמין לבןהמתכון מספיק לכ-7 בייגלס

בישול קצר של הבצק במים רותחים וכבר מתקבל הבייגל האמריקאי הקלאסי. קצת גבינת שמנת, פרוסת סלמון מעושן ופרוסת עגבנייה ותרגישו "אמריקה".

 

לבצק

3+1/2 כוסות קמח כוסמין לבן מתוצרת נפלאות

2 כפות סוכר

1 כף שמרים יבשים

1+1/2 כוסות מים פושרים

1 כפית מלח

 

לבישול הבייגל

סיר עם מים רותחים

3 כפות דבש

3 כפות אבקת סודה לשתייה

לציפוי

שומשום, זעתר, מלח גס,
שום גבישי

 

אופן ההכנה

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה מים, מגבירים את מהירות המיקסר, מוסיפים מלח ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם הבצק קשה מדי מוסיפים מעט מים.

 

מתפיחים 10 דקות.

 

מרתיחים מים בסיר עם דבש וסודה לשתייה.

 

מחלקים את הבצק ל-7 חלקים. מרדדים כל חלק ומגלגלים לרולדה. מכל רולדה יוצרים רצועה מאורכת כמו נקניק.

 

מחממים תנור ל-200 מעלות.

 

חותכים כל רצועה ל-2, יוצרים צורת בורג וסוגרים לחישוק.

 

מכניסים את הבייגל לסיר המים הרותחים ומבשלים 20 שניות מכל צד. מוציאים את הבייגל מהסיר בעזרת כף מחוררת ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים את הציפוי הרצוי ואופים כ-30 דקות עד לקבלת הצבע הרצוי.