האם כדאי להשתמש בבקבוק מים רב פעמי?

האם כדאי להשתמש בבקבוק מים רב פעמימה שווה שתייה מרובה של מים אם המים אינם איכותיים? מיד נסביר מדוע לשתות מספיק זה לא מספיק, אלא גם כיצד להיות חכמים ולשתות מים איכותיים – ואפילו בסטייל

יובל בנר

 

כדי למנות את יתרונותיה של שתיית מים מספקת, נצטרך הרבה יותר מרוחב היריעה המוקצה כאן. אך כל קצה המזלג זה מתחיל מחילוף חומרים מהיר ואיכותי יותר, תרומה להרזיה ולמשקל גוף תקין, סילוק רעלים וממשיך אפילו עד לשמירה על עור פנים חלק מקמטים. ואכן, מרביתנו יודעים לדקלם את הרשימה הזו פחות או יותר, אך רובנו גם לא יהססו לפני שילגמו מים מבקבוק פלסטיק משומש ששהה על שולחן המשרד שלנו בערך מאז רכישתו לפני 2 קייצים. מיד נסביר למה במקרים רבים בכלל עדיף לזנוח את המינרלים לטובת מים שעברו דרך מטהר מים, ונצרף לכך עוד כמה כללים שיעזרו לך לדאוג לכך שכל בני ביתך שותים את המים האיכותיים והטריים ביותר.

 

למה לא פלסטיק?

נתחיל בברור מאליו – מים המגיעים בבקבוקי הפלסטיק, המינרלים או המטוהרים, אין בהם שום רע. אולם תנאי אחסנה לא נאותים, מכה שספג הבקבוק במהלך חייו או שריטה מכל סוג שהוא יכולם לעשות נזק גדול מבלי שנהיה מודעים לכך, וזאת עוד לפני שדנו בהיבט הזיהום האקולוגי הנרחב.

 

ראשית חשוב לדעת שחום מכל סוג, ובעיקר זה הנגרם משמש ישירה, מזרז את הפליטה של חומרים כימיים רעילים מהפלסטיק לתוך המים. חומרים כאלה יכולים להיות משני הורמונים, לגרום לפגיעות קבועות ואפילו, במקרים קיצוניים, למוות. שנית, שימוש חוזר בבקבוקים גם הוא בעייתי, כיוון ששריטות הנגרמות בזמן הניקוי גם הן גורמות לחומרים רעילים מהפלסטיק להשתחרר למים. בנוסף, שתייה חוזרת מפיית הבקבוק תביא להתפתחות מושבת חיידקים משגשגת בפיית הבקבוק ובתוכו, כך שבצירוף עם העובדה הקודמת, זהו מילכוד הפלסטיק.

 

ומה עם לגבי בקבוק רב פעמי?

בשנים האחרונות אנו עדים למגמת שימוש הולכת וגדלה בבקבוקים רב פעמיים. ואכן, בקבוק רב פעמי מפלדת אל חלד, זכוכית או פלסטיק, מבטל לחלוטין את חסרונות הבקבוק החד פעמי. בקבוקים אלה ניתנים לניקוי ללא חשש – לעיתים אף במדיח הכלים. ניתן לפרק אותם ולנקות את פייתם בנפרד בצורה בה אין שום ספק לגבי רמת נקיונם. הם מאפשרים טווח טמפרטורה בטוחה רחב בהרבה ובכל מקרה, הטווח ידוע מראש כך שניתן להתאים את הבקבוק לצרכי השימוש שלו. בנוסף, עקב האפשרות לבחור את הבקבוק ואפילו להדפיס או לצייר עליו, הם יכולים לשמש כעידוד לשתייה נכונה אצל ילדים ולהוות אטרקציה נחמדה המתווספת לתיק בית הספר.

 

אז איך לשתות?

ובכן, כמו בכל תחום בחיינו, הבעיה העיקרית היא ב"לעבוד על אוטומט". כלומר, מים מינרלים, טהורים, זכים וטעימים ככל שיהיו ביום ביקבוקם, מאבדים מאיכותם ואפילו יכולים לגרום נזק בריאותי אם אוחסנו שלא כראוי, בחום קיצוני, במקום לא מוצל או בקרבת חומרים רעילים. לכן במקרים רבים פילטר מים בכניסה לבית יעשה עבודה טובה הרבה יותר מאשר מים טובים – שאינם מאוחסנים כראוי. בנוסף, גם הבקבוק היוקרתי, המעוצב, הצבעוני והאיכותי ביותר אינו יכול לעמוד לבדו בשימוש יומיומי בטמפרטורות שונות, בשתייה ישירות מהפה ובמילויים חוזרים ונשנים. הבקבוקים חייבים לעבור ניקוי ואוורור מדי יום וניקיון יסודי לפחות פעם בשבוע, או לעיתים תכופות יותר אם יש צורך.

 

אכן, זמנם של בקבוקי הפלסטיק חולף ועובר מן העולם. הרי כל בקבוק חייב לעבור תהליך יצור שלם הכולל יצור הבקבוק, מילוי, שינוע, קירור, פינוי, מיחזור במקרה הטוב ועוד. זוהי כמות עצומה של אנרגיה שבסופו של דבר הולכת ליצורו של מוצר שכל אחד יכול לקבל בהזזת ידית הברז. לכן, למען עולם ירוק ובריא יותר, ניתן פשוט לחפש מסנן מים ביתי מומלץ המתאים לצרכים שלך וליהנות ממים טהורים בכל זמן, במיוחד בשילוב עם בקבוק מים רב פעמי שגם הוא יכול להיות מותאם לצרכי כל אחד מבני המשפחה לפי גודל, צורה וצבע, עדיף שיהיה ממתכת ועם תקן המוכיח מעבר לכל ספק כי אינו מכיל שום חומר רעיל מכל סוג ושיכול לעמוד בטמפרטורות קרות וחמות, כמו בחיים שלנו.

רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול