איך מחליטים באיזה פונט להשתמש בבלוג שלכם

החלטתם להקים בלוג משלכם? יפה מאוד, יש לכם לא מעט פלטפורמות לעשות את זה, יש לא מעט כלים, מדריכים וסרטונים שיכולים להסביר לכם כיצד לעשות את זה בצורה אופטימאלית, בשביל שתוכלו להעביר את המסר שאתם רוצים ולהציע לגולשים שלכם את הזירה הטובה ביותר עבורם.

 

אך כשאתם בוחרים להקים בלוג מסוים בשביל להעביר מסר, אפילו אם הוא מסר שיווקי ואפילו אם הוא נועד למסחר בלבד, יש חשיבות לא רק למסר שאתם מבקשים להעביר, אלא לדרך בה אתם מתכוונים לעשות את זה ולכלים בהם אתם מתכוונים להשתמש. זה נכון לגבי הפלטפורמה כולה וזה נכון לגבי כל אלמנט ולכל דבר שיופיע בבלוג, החל מהעיצוב, וכלה בתוכן.

 

לפיכך, פונטים הם חלק מהותי בארגז הכלים שעומד לרשותכם ובו אתם אמורים להשתמש בשביל להעביר את המסר שלכם. כל בלוג אליו תיכנסו, תוכלו לראות לא מעט תכנים וטקסטים, אשר נבחרו בפקידה לא רק במובן של התוכן, מה כתוב, מה הוא כולל וגם מה הוא לא כולל, אלא גם במובנים רחבים יותר, באיזה פונט הוא מופיע, באיזה גודל וכיצד. כל דבר כזה משפיע הן על העיצוב של הבלוג (ושל כל עמוד באופן ספציפי) והן על האופן בו הגולשים יוכלו ליהנות ממנו.

 

אנחנו יכולים למצוא מגוון רחב של פונטים בהם ניתן להשתמש בכל בלוג. ישנם פונטים שמגיעים עם מערכת העריכה של הבלוג, לעומת זאת, יש בלוגים שמציעים אפשרות להרחיב את כמות הפונטים, בין אם דרך המערכת של הבלוג ובין אם דרך רכישה או הוספה בחינם של פונטים חיצוניים. אנחנו לא חייבים כמובן להוסיף שום פונט חיצוני, אנחנו פשוט צריכים לבחון מה עומד לרשותנו, והאם זה עונה על הצרכים שלנו.

 

כיצד אנחנו נדע באילו פונטים להשתמש בבלוג

התשובה מתחלקת ל-3 חלקים עיקריים. החלק הראשון מתייחס לשאלת המסר. מה אנחנו רוצים להעביר. יש הבדל בין בלוג אינפורמטיבי, בלוג שעוסק בתוכן מסחרי, שיווקי או אחר, לבין בלוג שמיועד לעניינים של אומנות או דברים נלווים לכך. במקרה הראשון נבחר פונט פשוט, לעומת זאת במקרה השני נבחר פונט עם חשיבות אומנותית, פונט שנראה אחר, שונה מכל מה שאנחנו מכירים.

 

החלק השני מתייחס לשאלת העיצוב. אנחנו צריכים לראות איך הפונט משתלב עם התוכן של העמוד, ועם כל האלמנטים שנמצאים בו. איך הוא משתלב עם התמונות, איך הוא משתלב עם הכותרות ועוד. כל דבר יכול להשפיע עליו.

 

החלק השלישי, צריך להתייחס איך אנחנו יוצרים מעטפת שלמה. כלומר, אנחנו צריכים להסתכל על התמונה הרחבה של הבלוג, ולא לקחת עמוד-עמוד, אלא להתייחס לכל הבלוג ולבחון איך כל החלקים מתחברים, כך שהפונטים יתאימו ולא ישברו את המבנה והעיצוב הכולל שלו, אלא יהיו חלק בלתי נפרד ממנו.

 

המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ