טיפים לתקופות מבחנים

כולנו עברנו, בתקופה כזו או אחרת בחיינו, ימים של מבחנים בלתי פוסקים, כאשר הכוונה היא למבחנים לימודיים – מבחנים על חומר שנלמד בכיתת האוניברסיטה או המכללה וכעת אנו נבחנים עליהם, על מנת לבדוק עד כמה הפנמנו את החומר הנלמד באופן המאפשר לנו להשיב על שאלות הנשאלות בתחום הרלוונטי.

 

טיפים לתקופות מבחניםאף אחד לא באמת אוהב תקופות מבחנים, שכן הן מתאפיינות בימים שרוב שעותיהם מושקעות ב"חרישה" ובישיבה אינסופית על כיסא הלימודים, זאת במטרה לשנן היטב עובדות שחלקן חשובות וחלקן פחות, או להבין דרכי חשיבה ופתירת בעיות שעשויות לסייע לנו במהלך שנות העבודה שלנו בתחום או במקצוע אותו בחרנו ללמוד.

 

אם כך, מהו הגורם העיקרי להצלחה בלימודים? מספר שעות למידה? אינטליגנציה? נראה שישנם גורמים אחרים הקובעים את אופן הצלחתנו בלימודים ובמבחנים. עיקרון חיוני במיוחד הוא להשתמש בשיטות הלימוד הנכונות. המשיכו לקרוא כדי להבין טוב יותר למה אנחנו מתכוונים כשאנחנו אומרים את זה.

 

פרסו את זמן הלמידה על פני הסמסטר

רובנו כנראה משתמשים בשיטה הישנה, שלעתים עובדת ולעתים לא, על-פיה אנו מרכזים את כל זמן הלימודים למבחן ימים אחדים בלבד לפני המבחן. חבל לעשות זאת, שכן מחקרים מראשים שריווח זמן הלמידה על פני תקופה ארוכה מסייע בהבנה טובה יותר של החומר ובפיתוח מיומנויות חשיבה ופתרון בעיות. נסו ללמוד באופן שווה ככל הניתן מתחילת הסמסטר ועד לסופו (המתקתק או המריר – תלוי בכם), מקום לדחוס למידה רבה לזמן קצר מדי.

 

המשיכו לבחון את עצמכם

אל תמתינו למבחן האימתני על מנת לפתור מבחנים לדוגמא; העדיפו את הדרך הנינוחה יותר: עצרו מפעם לפעם באמצע הסמסטר על-מנת לבחון את עצמכם על החומרים שלמדתם עד כה. בדקו מבחנים משנים קודמות ונסו לענות על שאלות מבחנים. תוכלו להמציא שאלות שאתם עשויים להישאל ולהשיב עליהן. מדובר בשיטה טובה להפנמה של החומר, כיוון שהיא מציבה מראה אמיתית אודות מצב הידע והידיעה שלכם, מה שמאפשר לכם לחשוף נקודות חולשה עליהן אתם יכולים לעבוד. לעתים אנו עשויים לחשוב שאנו יודעים את החומר, על אף שאין זהו המצב – מדובר באשליה של ידע שיש לנפץ על מנת להיות מסוגלים לצלוח את המבחן בציון משביע רצון. תוכלו להימנע מכך על-ידי בחינה עצמית מפעם לפעם.

 

הסבירו דברים במילים שלכם

סטודנטים רבים יודעים לדקלם את החומר הלימודי, אולם אינם מצליחים להגיע לעומק העניין ולהפנימו באופן שיאפשר להם לפתור בעיות בעולם האמיתי, הנוגעות בחומר הלימודי. עבדו עם עצמכם ונסו התרגל להסביר כל רעיון ומושג במילים משלכם. אם אתם מצליחים לעשות זאת, משמעו של דבר הוא שהבנתם את החומר. הסבר במילים משלכם מסייע לתרגם את עולם המושגים הזר לעולם המושגים שלכם – וכך מאפשר הבנה מעמיקה יותר. כדי לחזק את ההבנה אף יותר, פתחו דוגמאות משלכם.

 

שלבו הקשבה בשיעור

כולנו מכירים את התלמידים האלו שתמיד יודעים לסכם כל שיעור בצורה מתוקתקת (ולפעמים גם קצת מקנאים בהם). מה לעשות, לא כל אחד ניכר בכישרון מולד לסכם שיעורים בצורה מושלמת, כך שבסוף הסמסטר כולם מבקשים לקבל ממך קצת חומרים. עם זאת, סיכום בלבד עשוי לפגום בהבנה מעמיקה של החומר. כדאי לכל סטודנט לנסות ולשלב הקשבה עם סיכום. כן, זה יכול להיות מאתגר מעט, אך האזנה והקשבה באמת לדברי המרצה יסייע לכם בהבנה טובה יותר של החומר. אל תסכמו מילה במילה אל רק את העיקר והחשוב ביותר. השאירו שורות ריקות בין קטע סיכום אחד לבא אחריו ולאחר השיעור, בספריה או בבית, השלימו את הקטעים הריקים בעזרת משפטי הסבר, פרטים נוספים ודוגמאות, במידת הצורך.

רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ